Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a holokauszttúlélők szépségversenyét

Minden évben megrendezik a holokauszttúlélők szépségversenyét az izraeli Haifában. A nevezők már idős hölgyek, akiket a többi szépségversenyhez hasonlóan sminkesek, fodrászok, divattanácsadók készítenek fel a megmérettetésre.
A Miss Holocaust Survivor nevű rendezvény azért népszerű, mert a túlélő nők megmutathatják, hogy bármit is tettek velük vagy a családjukkal, ők erősek, szépek maradtak, de legfőképp: életben - írja a Lemon.hu.

Nekem jutott az a kiváltság, hogy megmutassam a világnak: noha Hitler el akart pusztítani minket, itt vagyunk és élünk. Élvezem ezt a helyzetet" – magyarázta néhány éve az egyik versenyző. Mások viszont fel vannak háborodva azon, hogy a túlélők szépségversenyt tartanak, szerintük ez nem méltó sem hozzájuk, sem az áldozatok emlékeihez. Az tény, hogy a verseny felhívja a figyelmet a nőkre, akik most is ragyognak, akik nem csupán egy számot vagy egy történelemkönyvi lapot képviselnek, hanem egyéniségük, sorsuk, történetük van. Sokuk elfeledve, szegénységben él, és abban remnénykednek, hogy a verseny más megvilágításba helyezi őket.


“Soha nem szabad megbocsátanunk és elfelednünk, hogy min mentek át ezek az emberek, de úgy vélem, ez nagyon is építő módja annak, hogy megmutassuk, megőrizték szépségüket" – mondta  a verseny egyik szervezője. Idén a 75 éves, orosz származású Anna Grinis nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bocsánatot kért a Sony a náci egyenruhához hasonló öltözékben fellépő zenekar miatt

Bocsánatot kért a Sony a náci egyenruhához hasonló öltözékben fellépő zenekar miatt
Bocsánatot kért a Sony Music, amiért náci egyenruhához hasonlító öltözékben adott halloweeni… Tovább olvasom