Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Időseknek készült okostelefont dobtak piacra

Az NMHH felmérése szerint a nyugdíjasok körében az elmúlt évhez képest megkétszereződött az okostelefont használók száma.
Egy EU felmérés szerint a magyar nyugdíjasok közel 40 százaléka él egyedül. Nekik sokszor az egyetlen lehetőség a szeretteikkel való kapcsolattartásra a telefon. Pozitív tendencia, hogy ebből a korosztályból, - a kezdeti félelmeken túllépve - egyre többen használnak rendszeresen, internetezésre alkalmas eszközöket, így okostelefont is. Már léteznek kifejezetten az ő életvitelüket segítő mobilok is.

Az NMHH felmérése szerint a nyugdíjasok körében az elmúlt évhez képest megkétszereződött az okostelefont használók száma, minden negyedik 60 év feletti embernek van már ilyen készüléke. A Magyarországon kapható okostelefonok többsége ugyanakkor a nyugdíjasok számára nehezen kezelhető és bonyolult, ami nagyban megnehezíti a kapcsolattartást szeretteikkel. A hazai piacra idén nyáron érkezik egy svéd cég, ami az idősebbek igényei és elvárásai alapján fejleszti telefonjait, azokra a problémákra és élethelyzetekre fókuszálva, amelyek az idősebbek mindennapjait megnehezíthetik.

A Doro 8040-es okostelefon egyszerű, logikus menürendszerrel, érintőképernyő mellett fizikai gombokkal, és dedikált segítségkérő gombbal rendelkezik. A hallókészülékkel is kompatibilis telefonban egy funkciói is megtalálható, amivel a családtagok, barátok akár messziről is tudnak segíteni a készülék beállításában. Ezzel a funkcióval például új kontaktokat adhatunk szüleink, nagyszüleink telefonjához, igény szerint állíthatjuk a telefon hang- és fényerejét, ha az véletlenül elállítódott, vagy akár a háttérképet is megváltoztathatjuk a tulajdonos engedélyével a telefonon, így megoszthatjuk például az unoka legaranyosabb fotóját akkor is, ha több száz kilométerre lakunk egymástól. A GPS funkciónak köszönhetően pedig távolról tudjuk elnavigálni szerettünket az esetlegesen elvesztett telefonjához.

(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így néz ki smink nélkül az 50 éves Kylie Minogue - fotó

Így néz ki smink nélkül az 50 éves Kylie Minogue - fotó
Az énekesnő májusban töltötte be az ötvenet - ez azonban egy cseppet sem zavarja abban, hogy egy-egy… Tovább olvasom