Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Ildikó csatája

Keresztes Ildikó többször elveszítette türelmét és legendás humorát az RTL Klub Vacsoracsata forgatásán. Majdnem feladta a versenyt, pedig eleinte nyerni akart. Ma már boldog, hogy elfogadta a felkérést.
A reszelős hangú pop-rock énekesnő, Keresztes Ildikó önálló koncertre készül. Bokros teendői között mégis szakított időt egy másfajta szereplésre is, noha nem volt egyértelmű, hogy elfogadja az egyik kereskedelmi csatorna főzős műsorában való szereplést. Kár lett volna...

Győzni akart

– Sokáig dilemmáztam, elvállaljam-e a felkérést. Nehezen tudok egy hetet szabaddá tenni az életemből, itt viszont öt napon át forgattunk. Konyhai ismereteim is hiányosak, én pedig ha belefogok valamibe, akkor győztesként szeretném elhagyni a terepet. Mégis örülök, hogy megvendégeltem a társaimat, második lettem, s erre igazán büszke vagyok. Nem vallottam szégyent, apait-anyait beleadtam a főzésbe, minden jól sikerült. Fontos volt az is, kikkel ültetnek egy asztalhoz, de Szulák Andrea, Magyar Attila – őket már régen ismertem – és Debreczeni Zita, valamint Ádok Zoli remek társaságnak bizonyult – mesélte Keresztes Ildikó.


Kihívás volt a főzés

A művésznő elárulta, a forgatást többször le kellett állítani, mert elveszítette a türelmét, fel akarta adni a versenyt. Kihívás volt neki a főzés, hiszen gyermekként sem sokat tüsténkedett a konyhában. Amikor főzni tanulhatott volna, versenyszerűen tornázott, és noha soha nem volt túlsúlyos, mindig fogyókúráznia kellett. Anyukája pedig inkább kizárta a konyhából, hogy ne szenvedjen a folyton korgó gyomrú kislánya. Ildikó számára felnőttként sem lett központi kérdés az evés, ínyenc, de nincs ideje órákig tartó főzőcskézésre, és míg mást megnyugtatja, őt kifejezetten idegesíti a főzés. Férje, Kicska László szintén zenész, sokat vannak úton, így mindig akkor és ott esznek, ahol rájuk tör az éhség. De nem kell nélkülözniük a házias ízeket, hiszen az anyukák remekül főznek, és kényeztetik a fiatalokat.


Fárasztó forgatás

– A forgatás nagyon fárasztó volt. Pénteken kerültem sorra, addigra alaposan kimerültünk, hiszen mindennap hajnalban értünk haza. Reggel kilenckor viszont indulni kellett vásárolni, kezdődött a felvétel. Erdélyi ételeket választottam, hiszen onnan származom. A stáb bevonult hozzánk, át kellett rendezni az otthonunkat, a kutyámat, aki rokkantnyugdíjas és a férjemet biztonságba kellett helyezni.

– Csak önmagamat adtam. Jókedvű vagyok, és tudtam én, miként viselkedem majd a forgatáson. Ám az ilyen műsor kétélű fegyver, hiszen nem biztos, hogy a társak azonos hullámhosszon lesznek velem. De mindenki kedvelte a másikat, jól éreztük magunkat, így igazán szórakoztató volt az az egy hét, amit a Vacsoracsatában töltöttem. Az adás után sokan gratuláltak, mégsem hiszem, hogy ezután többet serénykedem majd a konyhában...

Ildikó tehát marad az éneklésnél, önálló koncertjével hamarosan útra kell, színházakban lép a világot jelentő deszkákra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százéves rekorder Sydney bajnoka

Soha nem vagy túl öreg ahhoz, hogy sportolj – ez lehetne a mottója az ausztrál fővárosban, Sydneyben folyó Wolrd Masters Game-nek. Tovább olvasom