Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

J. K. Rowling lenyomta Cristiano Ronaldót

A Forbes az elmúlt évben legjobban kereső európai sztárokról készített listát.
A tavalyi listán a 25 éven aluli srácokból álló One Direction banda kereste a legtöbbet, idén a tapasztaltabb celebritások szekere futott jobban - írja a BorsOnline. A top tíz legfiatalabb tagja is 28 éves, s csaknem a fele 50 év feletti.

Íme az első öt helyezett:

1.

A dobogó legtetejére az egyik legnépszerűbb brit író, J. K. Rowling került. Az elmúlt évben 95 millió dollárt – 24,8 milliárd forintot – keresett, ezt főként a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarabnak köszönhet, mely könyvként és színpadi darabként is hatalmas sikert aratott.


2.

Nem sokkal csúszott le az első helyről Cristiano Ronaldo, az ő pénztárcája 93 millió dollárral – 24,3 milliárd forinttal – lett vastagabb tavaly óta. A legjobban fizetett sportoló címnek is örvendő, 32 éves portugál labdarúgó jövedelmező szerződést kötött csapatával, a Real Madriddal, a Nike-val pedig élete vé­géig szóló megállapodást írt alá.

3.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

Még dobogós helyen a népszerű angol zenekar, a Coldplay áll, ők 88 millió dollárt – 22,9 milliárd forintot – gyűjtöttek koncertezéssel, lemezeladásokkal.

4.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

A brit énekesnő, Adele az elmúlt év­ben 69 millió dollárt – 18 mil­liárd forintot – keresett, koncertjeivel számtalan arénát töltött meg. Rowling mellett ő az egyetlen nő, aki felkerült a listára.

5.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

A svájci teniszező, Roger Federer 64 millió dollárt – 6,7 milliárd forintot – keresett tavaly. Vagyona jó részét ő is márkaszerződéseknek köszönheti, a Nike, a Rolex és a Mercedes is az ő arcával reklámoz.
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éve nem adtak el ilyen gyorsan ennyi hanglemezt

20 éve nem adtak el ilyen gyorsan ennyi hanglemezt
Liam Gallagher, az Oasis és Beady Eye frontembere tarolt új szólólemezével. Tovább olvasom