Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Jótékonysági árverés a festő elefánt képeiből

Kiállításon mutatják be a prágai állatkert festegető elefántjának, Shantinak a műveit.
Eladással egybekötött kiállításon mutatják be a prágai állatkert nőstényelefántjának, Shantinak a festményeit, a művek eladásából származó bevételt a Srí Lanka-i Pinnawalában működő elefántmenhely megsegítésére fordítják.

Shanti 1976-ban született Indiában, egy évvel később egy csehszlovák gyermekfilmben szerepelt, majd ezt követően a prágai állatkert vásárolta meg.

"Az elefántnak művészlelke van, így lehetőséget adtunk számára, hogy a művészet más területein is kibontakoztathassa tehetségét" - hangsúlyozta Miroslav Bobek, az állatkert igazgatója a keddi kiállításmegnyitón, hozzátéve, hogy a festészet egyike azon projekteknek, amelyek az állatok életét hivatottak "gazdagítani". Közép-Európával ellentétben az amerikai állatkertekben megszokott dolog, hogy az elefántok festenek. A leghíresebb a festőművész az ormányosok között Ruby, a Phoenixi Állatkert sztárja.

Veronika Struplova, az elefánt gondozója elmondta a "vernisszázson", hogyan tanította Shantit az ecsetkezelésre és a festésre.

Shanti művei augusztus 31-ig láthatók a prágai Marhi galériában, a művek eladásából származó bevételből a pinnawalai elefántmenhely számára vásárolnak ultrahangkészüléket, amellyel könnyebb az állatok vizsgálata és a vemhesség megállapítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen is távoznak a Barátok köztből

Várhatóan négy fiatal színész búcsúzik a stábtól, de a szereplők maradnak a sorozatban. Tovább olvasom