Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kártérítést fizetett a Rowling írói álnevét kiszivárogtató ügyvédi iroda

Csinos kártérítést fizetett a J. K. Rowling írói álnevét kiszivárogtató ügyvédi iroda. A cég ellen eljárást indító regényíró egy katonai jótékonysági szervezetnek adományozta az összeget - értesült a BBC online hírszolgáltató szerdán.
Rowling, aki legutóbbi, The Cuckoo´s Calling (Szól a kakukk) című regényét Robert Galbraith álnéven publikálta, beperelte az őt képviselő londoni Russells ügyvédi iroda egyik ügyvédjét, Chris Gossage-t - akitől a bizalmas információ kiszivárgott - és Judith Callegarit, Gossage barátnőjét, aki az információt megosztotta egy brit lappal.

Gossage, Callegari és a Russells is bocsánatot kért az írónőtől, az ügyvédi iroda az írónő bírósági költségeit is átvállalta.

A felek végül abban egyeztek meg, hogy a Russells az okozott károkért egy adomány formájában nyújt elégtételt, amelynek címzettje a Soldier´s Charity elnevezésű katonai jótékonysági szervezet.

Rowling a lépést egyfelől azzal magyarázta, hogy részben ezzel akart köszönetet mondani a hadseregben dolgozóknak azért a segítségért, amelyet a könyvéhez szükséges kutatásokhoz kapott tőlük. Másfelől felidézte, hogy miközben az afganisztáni háború veteránjáról írt - aki krimijében magánnyomozóként egy bűntényt derít fel - jobban belelátott abba, hogy mennyi segítséget nyújt az egykori katonáknak és családjaiknak ez a jótékonysági szervezet, és milyen óriási szükség van rá.

A The Cuckoo´s Calling mindössze 1500 példányban kelt el addig, amíg ki nem derült, hogy Rowling írta. Ezt követően azonban pillanatokon belül előreugrott az Amazon online könyváruház toplistáján. Az írónő bejelentette, hogy a könyv jogdíjait szintén a Soldier´s Charitynek juttatja.

Martin Rutledge dandártábornok, a jótékonysági szervezet vezetője elmondta, hogy Rowling "rendkívüli nagylelkűsége" mélyen megrázta. "Ez az adomány nagyon sokat képes változtatni a rászoruló katonák és volt katonák ezreinek, valamint családjaik életén" - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy az írónő a szervezet támogatásával arra a rengeteg áldozatra is emlékezteti a briteket, amelyet a katonák hoztak az afganisztáni háborúban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Beverly Hills-i zsaru folytatására készül Eddie Murphy

Csaknem húsz évvel a Beverly Hills-i zsaru legutolsó filmje után a népszerű komédia folytatását… Tovább olvasom