Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Két díjat hozott haza Amerikából a Fool Moon

A hazai zenei élet kiemelkedő színfoltja a 2001-ben alakult szegedi Fool Moon együttes, amely az a cappella műfajt képviseli. Nemzetközileg is elismertek, kétszer is megnyerték a moszkvai a cappella fesztivált például.
A hazai zenei élet kiemelkedő színfoltja a 2001-ben alakult szegedi Fool Moon együttes, amely az a cappella műfajt képviseli. Nemzetközileg is elismertek, kétszer is megnyerték a moszkvai a cappella fesztivált például. Most az Egyesült Államokban a CARA-díjra jelölték őket ismét, s nyertek is kettőt Bostonban. Ezt az elismerést az „a cappella műfaj Grammy-díjaként" is szokták emlegetni.

Az amerikai szervezet
minden évben az előző év összes a cappella felvétele közül jelöl ki számos kategóriában dalokat és albumokat, amelyek közül áprilisig választják ki a legjobbakat. A szegedi együttes Return 2 Acappelland című lemezével tarolt. Az ezen szereplő Duna vizén... című dal lett a legjobb népzene, a Derzhi pedig a legjobb funk/disco dal. Az első szerzője egyébként Szirtes Edina Mókus volt.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PwC: a digitalizáció előnyeit még nem sikerült a kockázatkezelésbe átültetni

PwC: a digitalizáció előnyeit még nem sikerült a kockázatkezelésbe átültetni
Bár számos szervezet már alkalmazza az új technológiákat belső ellenőrzési, kockázatkezelési és megfelelőségi funkciói részeként, az ebből származó előnyöket mégsem sikerült teljes mértékben átültetni. Tovább olvasom