Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Kiderült, hogy kié a világ legdrágább otthona

Az ingatlan egy franciaországi kastély.
A szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán a tulajdonosa a világ legdrágább otthonának, egy franciaországi kastélynak - számolt be róla a The New York Times.

A Párizstól nyugatra fekvő ingatlant 300 millió dollárért (80 milliárd forintért) vásárolta a herceg. Az újépítésű kastélyt 2015-ben egy ismeretlen vásárlónak adták el, majd több közvetítőn keresztül a került a szaúdi herceg birtokába - olvasható a lap internetes oldalán.

A szaúdi illetékesek nem erősítették meg az értesülést, de egy francia oknyomozó portál, a Mediapart júliusban már szintén kinyomozta, hogy a herceg vette meg a XIV. Lajos francia királyról elnevezett, a versailles-i kastélyt utánzó ingatlant.

DavidKenner on Twitter

A Forbes magazin korábban azt írta, hogy a Párizs melletti Louveciennes község területén 2011-ben épült kastély a világ legdrágább háza, egyebek mellett még a high-tech luxusépület szökőkútjait is iPhone-ról lehet irányítani.

A 17. századi kastélyok stílusában épült ház falai között modern otthont alakítottak ki, amelyben moziterem és minden igényt kielégítő úszómedence is helyet kapott. Az épületet továbbá olyan vizesárok veszi körül, amelynek a kastély felé átlátszó falán keresztül egy földalatti teremből az úszkáló pontyok látványát élvezhetik a látogatók.

A 23 hektáros birtokon gondozott parkok, hatalmas szökőkutak és egy labirintus is található, a kastély belső termeit pedig freskókkal dekorálták.

A szaúdi koronaherceg 2015-ben egy 500 millió dolláros (133 milliárd forintos) jachtot és egy hónappal ezelőtt Leonardo da Vinci egy festményét is megvásárolta, amelyért 450,3 millió dollárt (120 milliárd forintot) fizetett.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rékasi Károly két év után újra a Barátok köztben

Rékasi Károly két év után újra a Barátok köztben
Bartha Zsolt 27 hónap után tér vissza a Mátyás király térre, hogy újra összekuszálja a szálakat. Tovább olvasom