Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Konferencia női témákban Budapesten is

Magyarország is csatlakozott a nemzetközi TEDxWomen konferenciákhoz, így a budapesti közönség december 2-án nőket érdeklő témákról hallhat előadásokat a Balassi Intézetben.
A Washingtonban és a világ több mint százharminc pontján egyidejűleg zajló konferencia célja, hogy megosszák a világgal az arra érdemes gondolatokat és ötleteket, közös fórumot teremtsenek a bátor és gondolkodó nőknek. A kifejezetten nőkről szóló rendezvény témája az egész világon ugyanaz: The Space Between, vagyis "köztes helyek".

A magyar szervezők három témát emelnek át a washingtoni programból. A TEDxSomlóiStWomen elnevezésű független rendezvény első blokkjában Megtorpanások és újrakezdések címmel példát mutató, komoly sikereket elért magyar nők beszélnek saját kudarcaikról és eredményeikről. A Tükör című második részben az énképről, a valóságról és annak visszatükröződéséről lesz szó, míg az Emelkedés címet viselő harmadik szekcióban a művészeté és az alkotói tevékenységé lesz a szerep olyan előadók tolmácsolásában, akik küldetésüknek érzik, hogy a világot jobbá tegyék - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A TEDxWomen konferenciák a TED alapmisszióját viszik tovább: megkeresik és színpadra hívják azokat az embereket, akik valamilyen területen nagyot alkottak, és olyan gondolataik vannak, amelyeket érdemes megosztani a világgal.

A konferenciákon elhangzó előadásokat bárki visszanézheti a ted.com-on, önkénteseknek köszönhetően számos nyelven feliratozva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre optimistábbak az afgánok a jövőjüket illetően

2004 óta először minden második afgán úgy érzi, hazája végre jó irányba halad. Az optimizmus oka a… Tovább olvasom