Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Könyvgyűjtéssel és felolvasásokkal népszerűsítik az olvasást

Könyvgyűjtéssel és felolvasásokkal népszerűsítik az olvasást országszerte, az összegyűlt könyveket hátrányos helyzetű fiataloknak juttatják el a szervezők.
Az OMV Hungária Kft. olvasást népszerűsítő programjában ez év végéig mintegy 170 magyarországi OMV-töltőállomáson adhatják le a vásárlók a már elolvasott, feleslegessé vált könyveiket, hogy azok olyan fiatalokhoz jussanak el, akik számára az olvasnivalók beszerzése komoly anyagi terhet jelent - közölte a kezdeményezés kommunikációját végző cég hétfőn az MTI-vel.

Emellett Miskolcon, Kaposváron, Hajdúnánáson és Békésen előadóművészek és a cég munkatársai olvasnak fel általános iskolás gyerekeknek, hogy megszerettessék velük az olvasást. A felolvasó-délutánokon közreműködik a program nagykövete, Puskás Péter előadóművész is.

A program kialakításakor a vállalat figyelembe vette Kádár Annamária pszichológus, egyetemi docens olvasási szokásokkal kapcsolatos tanulmányát, amely az olvasás népszerűsítésének szükségessége mellett rámutat arra is, hogy a fiatalok önkifejezésében és érvényesülésre való képességeiben milyen nagy szerepet játszik az olvasás és a vele járó ismeretszerzés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdések és válaszok a végleges szőrtelenítésről

Tudtad, hogy a szőrtelenítő kezelés megkezdése előtt kizárólag borotvát lehet használni? Illetve… Tovább olvasom