Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Kulturális nagyköveti tisztet ajánlottak Depardieu-nek Montenegróban

Milo Djukanovic montenegrói elnök felajánlotta Gérard Depardieu-nek, hogy legyen az ország kulturális nagykövete.
A francia filmsztár kedden Podgoricában tagadta, hogy a francia igazságszolgáltatás elől menekült volna Montenegróba, ahova állítólag azért érkezett, hogy a volt IMF-vezérről szóló új filmjének producereivel tárgyaljon.

Arra a kérdésre, hogy tervezi-e a monetenegrói állampolgárság megszerzését is, az orosz állampolgárságot a napokban megkapó színész azt válaszolta, hogy "nem gyűjti az útleveleket". "Ha monetegrói útlevelet kapnék, az személyes érdek nélkül lenne" - mondta Depardieu egy sajtótájékoztatón, amelyet a Djukanovic elnökkel lezajlott találkozó után tartott a montenegrói fővárosban.

Mindamellett megtisztelőnek nevezte az ötletet, hogy kulturális nagykövetként ő képviselhetné Montenegrót a nagyvilágban.
A 64 éves filmcsillagnak kedden meg kellett volna jelennie egy francia bíróságon, mert november végén Párizsban a megengedettet háromszorosan meghaladó véralkoholszinttel ült robogóra, amellyel megcsúszott és felborult.

Azt mondta, hogy nem az igazságszolgáltatás elől szökött meg montenegrói látogatásával, amely már jó előre tervbe volt véve. Hangoztatta, hogy kész bíróság elé állni, amennyiben éppen Párizsban tartózkodik.

Azt állította, hogy az ittas vezetési ügy tulajdonképpen már "le van rendezve"; ügyvédei arról tájékoztatták, hogy "minden rendben", vagyis ő "nem bűnöző", egyébként is, mint mondta, Franciaországban már attól be lehet csípni, ha az ember egy kissé túlzottan ecetes salátát eszik.

Depardieu-nek azért kellett volna megjelennie kedden a párizsi bíróságon, hogy bűnösségének beismerésével rövidebb procedúrával és enyhébb büntetéssel megússza az ügyet. Mivel távolt maradt a meghallgatásról, az ügyészség hosszan elhúzódó bűnvádi eljárást indíthat ellene.

A színész vérében 1,8 ezrelékes véralkoholszintet mértek a baleset után, amelyben egyébként nem sérült meg senki más.

Depardieu azért került a nemzetközi érdeklődés homlokterébe, mert a tervezett magas franciaországi jövedelemadó elől menekülve előbb Belgiumban vásárolt ingatlant és jelentkezett be állandó lakosként, majd orosz állampolgárságot kért és kapott Vlagyimir Putyin elnöktől.
A filmszínész hétfőn tagadta, hogy az adófizetés elől menekülne Franciaországból; mint mondta, ha ez lenne a célja, akkor azt már sokkal régebben megtette volna.

"Orosz útlevelem van, de francia maradok, és valószínűleg megkapom a belga kettős állampolgárságot is" - mondta Depardieu hétfőn egy sportlapnak nyilatkozva.

Új filmjében, amelynek állítólag már januárban megkezdődik a forgatása New Yorkban, Depardieu a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szexbotrányba keveredett és ezért 2011 májusában lemondani kényszerült vezetőjét, Dominique Strauss-Kahnt alakítja, akit Franciaország lehetséges következő elnökeként emlegettek, míg egy New York-i luxusszálloda elefántcsontparti szobalánya nemi erőszakkal nem vádolta meg.

Néhány hónappal a motoros baleset előtt a heves vérmérsékletű Depardieu-t azzal vádolta egy francia autós Párizsban, hogy a színész egy vita során bántalmazta őt. A sztár tavaly egy repülőgép utasait botránkoztatta meg azzal, hogy a szemük láttára vizelt egy üvegpalackba.

Olvasóink írták

  • 2. Zotya100 2013. január 09. 17:05
    „Óriási színész, a többi meg nem érdekel.”
  • 1. nelek 2013. január 09. 14:24
    „"Orosz útlevelem van, de francia maradok, és valószínűleg megkapom a belga kettős állampolgárságot is" - mondta Depardieu hétfőn egy sportlapnak nyilatkozva.

    Ha mindezzel megvan, megpróbálhatja a szlovákot is megszerezni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyfavető vb Németországban

Az idén is megrendezték a karácsonyfavető világbajnokságot Németországban a szokásos helyen,… Tovább olvasom