Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Lélegzetelállító a Hortobágyon élő vadlovakról készülő természetfilm előzetese

Török Zoltán egész estés alkotása a tervek szerint 2020-ban lesz látható.
A Hortobágyon élő vadlovakról forgat Török Zoltán rendező-producer egész estés természetfilmet Hortobágyi mese címmel, amely a tervek szerint 2020-ban lesz látható.

A Hortobágyi mese operatőre Jan Henriksson és a rendező-producer Török Zoltán, a vágó Hargittai László, a hangmérnök Várhegyi Rudolf. A Hortobágyon élő vadlovak életét bemutató nagyszabású természetfilm magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készül, a tervek szerint 2020-ban lesz először látható, a mozifilm verzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Több év tervezés és előkészítés után tavaly ősszel, pontosan egy éve kezdte el Török Zoltán rendező-producer és stábja a vadlovakról szóló film forgatását. A nagyszabású természetfilm a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával és nemzetközi koproducerek részvételével készül.
 

A csapat immár 140 napot forgatott a hortobágyi pusztán és legalább ennyi van még hátra a terepen ahhoz, hogy bemutassák a főszereplő vadlovak és a körülöttük élő vadállatok rejtett életét. A film története egy Przevalszkij-ló csikó életét követi végig a születéstől kezdve, az ő szemén keresztül láthatja majd a közönség a csapatában lejátszódó drámákat, valamint a puszta változását évszakról évszakra.

Török Zoltán és alkotótársai újszerű természetfilmes látásmódjukkal és lenyűgöző képi világukkal 2011-ben nagy sikert értek el Vad Magyarország - A vizek birodalma című alkotásukkal. A film kimagasló eredményt ért el moziforgalmazásban és világszerte húsz országban díjazták rangos nemzetközi filmfesztiválok.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Humanoid robot tart idegenvezetést a taxizó turistáknak Kiotóban

Humanoid robot tart idegenvezetést a taxizó turistáknak Kiotóban
A RoBoHon nevű apró robot japán, angol és kínai nyelven tud mesélni az egyes helyszínek… Tovább olvasom