Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Leszállítottak 101 diákot egy repülőgépről New Yorkban

Leszállítottak 101 diákot és 8 kísérőjüket az AirTran New Yorkból Atlantába készülő járatáról, ám az incidensről az érintett felek homlokegyenest eltérő módon számoltak be - közölte kedden internetes híroldalán a CNN.
A hétfő reggel történt incidenssel kapcsolatban a Southwest Airlines, az AirTran tulajdonosa azt állította, hogy olyan, az együttműködést megtagadó utasokat parancsoltak le a gépről, akik a gép kapitányának felszólítására sem voltak hajlandók kikapcsolni mobilkommunikációs eszközeiket, amivel megszegték a biztonsági előírásokat.

A légitársaság szerint a renitens diákok már 45 perccel késleltették a gép indulását, amikor távozásra szólították fel őket. Az érintettek egy brooklyni ortodox zsidó magániskola tanulói, valamint a kísérőik voltak. Az egyik kísérőtanár szerint a fiatalok között valóban volt egy kisebb csoport, amely dacolt a személyzettel, de ezért őket nem pedig az egész 108 fős társaságot kellett volna kollektív büntetésben részesíteni és kivezetni. Úgy vélekedett, hogy a légitársaság felfújta az ügyet.

A leszállítottak egy másik kísérője, egy rabbi szerint az utaskísérő nem akart együttműködni abban, hogy megmutassa, kik az ellenszegülők. Több diák pedig úgy nyilatkozott, hogy a zsidó mivoltuk miatt részesítették őket negatív bánásmódban.

Olvasóink írták

 • 5. pachakuti 2013. június 05. 17:08
  „"Azt magyarázom az embereknek, hogy nekünk tilos a zsidókra mint veszélyre tekintenünk, inkább tekintsünk rájuk, mint Isten ajándékára."
  O.V. a Jediót Ahronót című izraeli napilapnak”
 • 4. geza 2013. június 05. 09:04
  „Ők mindent megtehetnek mert ők <moderálva>
  Pofám leszakad
  Bár mondjuk a metrón sem fizetnek valamely országokban, ha meg előveszik őket akkor rasszisták..”
 • 3. +mondo 2013. június 05. 08:57
  „Ha 101 diák és 8 fős kísérő volta fent hogy szállt le egész 108 fős társaság egy fővel mi lett ?”
 • 2. nyomdasz63 2013. június 05. 08:09
  „Fog még fizetni a légitársaság kárpótlást egy emberöltőn át!”
 • 1. Roland1000 2013. június 04. 22:08
  „"Több diák pedig úgy nyilatkozott, hogy a zsidó mivoltuk miatt részesítették őket negatív bánásmódban."

  Ugyanazt csinálják, mint a rejtett erőforrás. Már hányok tőlük, meg a nyavalygásuktól, hogy "mert ők ezek vagy azok", pedig csak arról van szó, hogy törvény felett állónak és kivételezett helyzetűnek képzelik magukat - mert egyesek elhitetik velük, hogy azok.

  Nehogy már megmondja valaki egy zsidó gyereknek, hogy kapcsolja ki a mobilját! Ő akkor kapcsolja ki, amikor akarja... És tényleg azt hitte a rabbi, hogy majd azzal szórakozik a repülő személyzete, hogy a renitenseket válogatja? Hát a kísérők ennyire tudnak hatni azokra, akik a felügyeletükre vannak bízva? Na gratulálok! Nem igazán alkalmasak arra, hogy egy ekkora csapatot kísérjenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lábszaggal a maláriaszúnyog ellen?

Lábszagot akarnak bevetni a maláriát terjesztő szúnyogok ellen brit tudósok. Tovább olvasom