Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Madonna összeveszett a malawi kormánnyal

A malawi elnöki hivatal egy éles hangú négyoldalas közleményben támadta szerda este a világsztárt, aki úgymond zsarolja és örök lekötelezettjévé akarja tenni a fekete-afrikai országot.
A malawi kormány szerint eltúlozza karitatív tevékenységét és érdemtelenül igényel magának különleges elbánást Madonna amerikai énekesnő, aki hétfőn még VIP-látogatóként érkezett az afrikai országba, másnap azonban kénytelen volt átlagos légiutasként, a szokásos ellenőrzéseken átesve elhagyni Malawit.

A malawi elnöki hivatal egy éles hangú négyoldalas közleményben támadta szerda este a világsztárt, aki úgymond zsarolja és örök lekötelezettjévé akarja tenni a fekete-afrikai országot. "A jóság önkéntes és névtelen. Ha nem ilyen, akkor leginkább zsarolásnak nevezhető" - hangoztatja Joyce Banda elnök közleménye, amely kétségbe vonja Madonna azon állítását is, amely szerint tíz iskolát épített volna lányoknak Afrika egyik legszegényebb országában.

Az elnöknőt hírek szerint leginkább az énekesnőnek az az állítása háborította fel, amely szerint jótékonysági szervezete 10 iskolát épített Malawiban. Az államfői közlemény szerint az énekesnő alapítványa valójában meglévő iskolákat toldott meg egy-két osztályteremmel, sőt egyes esetekben csak felújított meglévő épületszárnyakat.

"Azt állítani, hogy tíz iskolát épített Malawiban, sértés az ország népével szemben. Madonna nem hazudozhat az egész világnak a mi rovásunkra" - hangoztatta az államfő.

A malawi elnök szerint Madonna a hírnevét és a pénzét felhasználva akar kicsikarni az ottani kormánytól különleges elbánást, de ilyesmiben részesíteni valakit nem kötelező "még akkor sem, ha esetleg megérdemli".

A lilongwei repülőtér illetékesei szerint az énekesnő szemlátomást értetlenül állt az előtt, hogy a többi földi halandóhoz hasonló módon, a tüzetes biztonsági és adminisztratív ellenőrzéseken átesve kellett elhagynia az országot, pedig amikor leszállt hétfőn a magángépével, még állami limuzinnal vitték a szálláshelyére.

Madonna, aki két gyermeket fogadott örökbe az afrikai országból, a karitatív szervezete által épített iskolákat megtekinteni érkezett Malawiba.

A sztár szóvivője szerint azért támadják Madonnát Malawiban, mert az énekesnő ottani alapítványának, a Raising Malawi-nak az éléről eltávolították az elnök nővérét, Anjimile Mtila-Oponyót, mert nem tudott elszámolni 3,8 millió dollár adománnyal.

A szóvivő, Trevor Neilson tagadta, hogy különleges elbánást vártak volna el, de elismerte, "a legnagyobb egyéni jótevőként Madonna úgy gondolta, a malawi kormány örül annak, hogy az énekesnő időt és pénzt áldoz a világ egyik legszegényebb országára".

A viszály miatt az énekesnőt nem fogadták a malawi elnöki palotában, és az elutazásához sem adták meg a maga rangú állami tisztségviselőknek kijáró elbánást.

Az amerikai énekesnő a malawi elnöknőt vádolta hazugságok terjesztésével, és leszögezte, hogy a támadások ellenére beváltja a malawi gyerekeknek tett ígéretét, vagyis folytatja az ottani segélyezést, az iskolaépítést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Váratlanul levették a kínai mozik műsoráról Tarantino filmjét

"Technikai okokra" hivatkozva vették le a premier napján a kínai mozik műsoráról a Django elszabadul című filmjet. Tovább olvasom