Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Magyar zászlóval fogadták az olaszokat Romániában

Tévedésből a magyar zászlóval fogadták a román gazdasági minisztériumban az olasz nagykövetet és az általa vezetett küldöttséget.
A hírt a Romania TV román televízió közölte, amely fényképeket is közzétett a "kínos" esetről. A képen Varujan Vosganian román gazdasági miniszter látható, amint tárgyalóasztalnál Diego Brasioli olasz nagykövettel folytat megbeszélést.

Az ilyen alkalmaknak megfelelően a felek által képviselt országok zászlóit is kitűzték. Az asztal egyik sarkában a román zászló volt látható, vele szemben pedig a magyar lobogó az olasz helyett. A hírtelevízió megállapítja, hogy a diplomáciai bakit senki nem javította ki, a tárgyalások ideje alatt végig a magyar zászló volt kitéve.

A hírtelevízió szerint ez azért fordulhatott elő, mert a színeit tekintve az olasz és a magyar nemzeti jelkép azonos színű - piros, fehér, zöld -, de az olasz lobogón függőlegesen balról jobbra zöld, fehér, piros sorrendben szerepelnek a színek, míg a magyar zászlón vízszintesen piros, fehér zöld sorrendben.

A hírtelevízió szerint a diplomáciai baki annál súlyosabb, hogy a román gazdasági minisztérium a romániai befektetési lehetőségekről akarta meggyőzni az olaszokat.

Romániában számos olasz befektető van, főleg az ország nyugati részén a Bánságban, ahol kiterjedt mezőgazdasági földeket birtokolnak. Olaszország Románia második legnagyobb kereskedelmi partnere Németország után.

Olvasóink írták

  • 1. boros56 2013. április 17. 22:24
    „Hol láttok ti itt magyar zászlót? Vagy az én szemem rossz? Lehet, hogy erről nézve piros-fehér-zöld, de mégis csak függőlegesen. A hölgy viszont gyönyörű szép olasz zászlót lát. Lehet, hogy nézőpont kérdése?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 ezer forintra büntették az RTL Klubot

A Törzsutas című műsor hat adása egy óbudai cukrászdát a médiatörvény szabályait sértő módon mutatott be. Tovább olvasom