Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Marihuánát termesztenek a Himalája falvaiban

Az indiai faluban állítólag világ legjobb hasisa készül.
Manapság egyre több hírt hallani olyan elszegényedett területekről, ahol a lakók drogkereskedelemből élnek meg. Így van ez a Himalája egyik falvában is, ami 2700 méter magasan terül el a hegyen, csak gyalog lehet feljutni oda. A nehéz megközelíthetőség miatt a rendőrök is ritkán járnak erre. Mivel a marihuána őshonos növényként hozzá van szokva az ottani környezeti viszonyokhoz, a termesztést nehéz megfékezni. Ha a hatóságok felszámolnak egy telepet, akkor a gazda csak feljebb költözik a hegyen és elölről kezdi a műveletet. A fogyasztásra alkalmas anyagot pedig a nagyobb indiai városokban értékesítik a külföldi turistáknak.

A falusiak specialitása a charas. Ez egy hasis fajta, amit a hozzáértők a legjobb minőségűnek mondanak a világon, grammja több, mint 20 dollárba kerül. Miután leszüretelik a növényt, a farmerek hosszú órákon keresztül kézzel dörzsölik, hogy elérjék a gyanta szerű állapotot. A legenda szerint az első charas termesztő egy hindu szent ember volt, aki elzárkózott a világ elől a hegyekbe, hogy meditáljon. A kannabisz egyébként már évezredek óta jelen lehet Indiában. Már a korai szent szövegek is azt írják, hogy Siva isten is füvet evett miközben a hegyekben meditált.

Ugyan a charas iránti kereslet nő, a falu mintha megmaradt volna az évszázadokkal ezelőtti állapotában. A központban található az egyetlen vízcsap, van egy régi templom és egy bolt ahol rizst, lisztet és szappant lehet kapni. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elképesztő: a bankigazgató anyatejéből ittak a Wall Street-i brókerek

Elképesztő: a bankigazgató anyatejéből ittak a Wall Street-i  brókerek
Maureen Sherry 11 évig volt egy bank ügyvezető igazgatója. Most döbbenetes könyvet írt arról, miket… Tovább olvasom