Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Megkötötték Libanonban az első polgári házasságot

Első ízben kötöttek polgári házasságot Libanonban, ahol a törvények ezt az intézményt felekezeti illetékességként kezelik.
Az ország hivatalos hírügynökségének jelentése szerint az első libanoni pár, aki polgári házasságot kötött, csütörtökön írta alá az erre vonatkozó szerződést.

Libanonban 18 különböző vallási közösség van, és a jogszabályok az ő illetékességükbe sorolják a házasságkötési, válási és örökösödési kérdéseket. A libanoni törvények csak az egyházi, felekezeti házasságkötést engedélyezik, bár a külföldön kötött polgári házasságot elismerik.

A jogi szabályozásról hosszú ideje vita folyik a politikai és társadalmi szervezetek között. Michel Szulejman elnök, aki a polgári házasságkötés engedélyezésének híve, csütörtökön Twitter-üzenetben köszöntötte az első párt, több más politikus és vallási vezető viszont bírálta az aktust.

A házaspár ügyvédje úgy vélte, a történtek legfőbb jelentősége abban áll, hogy "innen már nincs visszaút", a mostani házasságkötést újabbak követhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az idei Artisjus-díjakat

A Bikini együttes, Jantyik Zsolt, Várkonyi Mátyás, "Zoohacker", Zombola Péter és Gyémánt Ferenc az idei díjazottak. "Cipő" munkásságát posztumusz szövegírói életműdíjjal ismerték el. Tovább olvasom