Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Megműtötték Karel Gottot

Megműtötték Karel Gottot
A cseh énekest nyáron szívritmuszavarral kezelték, és felesége pár hónapja félbehagyta tévériporteri tevékenységét, hogy többet foglalkozhasson férjével.
Megműtötték kedden Karel Gott, világhírű cseh énekest, a prágai IKEM kórházban.

A Magyarországon is népszerű énekes felesége szerda este Gott Facebook-oldalán adott hírt a műtétről.

"Karel kedves rajongói! A férjemet tegnap délben megműtötték, állapota stabil, és a műtét után semmiféle rendellenesség nem lépett fel. Mindenkit nagyon üdvözöl, és köszöni a számtalan szép üzenetet és jókívánságot" - írta Ivana Gottová a Facebookon.

Karel Gottot nyáron szívritmuszavarral kezelték az IKEM-ben, és felesége Ivana néhány hónapja félbehagyta tévériporteri tevékenységét, hogy többet foglalkozhasson férjével. Az énekes szóvivője Gott nevében "emberiességet, udvariasságot és tisztességet" kért a médiától.

A cseh sajtó, beleértve a bulvárt is, eddig nagyon mértéktartóan foglalkozott Gott műtétjével, amelyről hivatalos tájékoztatás nem került nyilvánosságra, így nem tudni mennyire súlyos az énekes állapota.

Karel Gott a következő két hétre lemondta három tervezett koncertjét, de a november 14-ei dél-morvaországi Valticében tervezett fellépés egyelőre szerepel a programban.

Csehországban tavaly ismét Karel Gottot szavazták meg az év énekesének. A cseh könnyűzene és szórakoztatóipar - immár fél évszázada - koronázatlan királya a Prágától nyugatra fekvő Pilsenben született 1939-ben. Villanyszerelőnek tanult, de szakmája művelése helyett már akkor is inkább a gitározott. Szülővárosa néhány éve díszpolgárrá választotta, tavaly Pozsonytól is díszpolgári címet kapott. Václav Klaus volt államfőtől pedig korábban magas állami kitüntetést vehetett át.

Gott kora ellenére rendszeresen fellép, turnézik. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát (3,45 millió és 5,75 millió forint) kér, és ezzel az ő gázsija a legmagasabb a cseh énekesek között. Az idei őszi csehországi és szlovákiai megaturnéjára már elővételben több mint százezren váltottak jegyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalog indult haza a csoportjától elkeveredett turista

Gyalog indult haza a csoportjától elkeveredett turista
A 73 éves kínai férfi a nap állását figyelve vágott neki a kétezer kilométeres hazaútnak. Tovább olvasom