Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Mianmarban látogat Angelina Jolie

Számos amerikai híresség - közöttük decemberben Beyoncé és Jay-Z - látogatott az utóbbi időben Mianmarba,

Mianmarba (az egykori Burmába) érkezett szerdán humanitárius célú látogatásra Angelina Jolie.

Az amerikai filmcsillagot, aki többször is bírálta azt, ahogyan a mianmari hatóságok a róhingja muzulmán kisebbséggel bánnak, Aung Szan Szjú Kjí ellenzéki vezető hívta meg.

"Várva várom, hogy találkozzak az emberekkel, nőszervezetekkel, civil társadalommal, belső menekültekkel és fiatalokkal, hogy közvetlenül tőlük értesüljek az ország jövőjével kapcsolatos aggodalmaikról és reményeikről" – mondta a színésznő, aki az ENSZ menekültügyi szervezetének (UNHCR) különmegbízottja.

Mianmar előtt Angelina Jolie Kambodzsában járt, ahol a tervek szerint a Netflix számára forgat filmet, amelyben egy kisgyermek szemével láttatja a vörös khmerek rendszerét. A film várhatóan 2016 végén kerül a mozikba. A film Loung Ung First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers (Először az apámat ölték meg – Kambodzsa lányának emlékei) című könyve alapján készül, amelyben az emberi jogi aktivista az 1975 és 1979 között kétmillió embert meggyilkoló rendszer idején megélt borzalmakról számol be.

Angelina Jolie tucatnyi alkalommal járt ázsiai menekülttáborokban. 2009-ben nyíltan bírálta a thaiföldi kormányt az üldözött róhingja kisebbség sorsa miatt, és ellátogatott a Mianmar és Thaiföld határán fekvő egyik menekülttáborba.

Jolie pontos programját biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra, de nagyon valószínű, hogy ellátogat Rakhin szövetségi államba is, ahol a róhingják élnek.

Számos amerikai híresség – közöttük decemberben Beyoncé és Jay-Z – látogatott az utóbbi időben Mianmarba, véget vetve az önmagát 2011-ben feloszlató katonai junta évei alatti elszigeteltségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ennyire rosszul sikerült műugrást ritkán látni - videó

Maddison Keeney éremesélyes volt a kazanyi vizes vb-n, mondjuk, ezt a felvétel alapján már senki nem… Tovább olvasom