Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Michelisz Norbi nem csak a pályán mozog tudatosan

A sportolóknak nagyon oda kell figyelniük a táplálkozásra, hiszen amellett, hogy sokat kell enniük, nem mindegy hogy mit és mennyit esznek. Michelisz Norbi elmondta, nem mindig könnyű betartani az előírt szabályokat, ugyanakkor fontos, hiszen sokszor ezen múlik, hogy a pályán a maximumot tudja nyújtani. A népszerű versenyző ezúttal életmód tippjeiről mesélt!

Michelisz Norbi szerint a futamok eredményét nagyban befolyásolják az étkezési szokások, főleg azért, mert egy autóversenyzőnél a fizikai igénybevétel is magasabb, mint más sportoknál általában. „Az étkezés kiemelten fontos minden sportoló számára, főleg ha egy egész hétvégén át tartó stresszhelyzetnek vagyunk kitéve, a szervezet ilyenkor megérzi, ha nem megfelelően táplálkozunk. Autóversenyzésnél fontos, hogy a csomag a lehető legkönnyebb legyen. Jelen esetben a csomag autóból és versenyzőből áll. Van a csomagnak egy meghatározott minimumsúlya, ami durva számítások szerint 80 kiló a versenyzőnél. Én soha nem voltam egy vékony alkat, inkább hajlamos vagyok a hízásra, úgyhogy nekem amellett, hogy alig vagyok magasabb 180 centinél, igazi kihívás az, hogy felszereléssel együtt 80 kiló közelébe kerüljek" – mondta Norbi, aki elárulta nem mindig könnyű betartani a szigorú étrendet.

Fotó: Life PR
Fotó: Life PR

Kialakult étrendet követek!

„Harmadik éve dolgozom már együtt személyi edzővel, aki inkább a fizikai felkészültségemért felel, nyilván az ő táplálkozási tanácsaira is nagyon figyelek. A versenyhétvége előtti hét kiemelt fontosságot élvez. Általában ilyenkor kevesebb a testmozgás, viszont nagyon figyelek arra, hogy milyen mennyiségű és minőségű táplálékot viszek be a szervezetembe. Az energiát például sokszor különböző magvas müzli szeletekből nyerem, mint a Simply Nut. Ezek nagyon hasznosak, mert segítenek, hogy maximumot nyújtsam a futamokon. Kialakult étrendet követek, persze nem mondom, hogy mindig 100 százalékosan sikerül betartani, de nekem is érdekem, hogy a lehető legjobban szerepeljek."

Norbi a száguldást meghagyja a futamokra

„Én is emlékszem arra a kicsit vadabb korszakra, mikor megszereztem a jogosítványt, de onnantól kezdve, hogy a versenypályán ki tudtam élni magam, már abszolút nem vonz az, hogy egy autó 200, 150 vagy 300 lóerős legyen. Egyre inkább azt veszem észre, hogy felesleges kockázat vállalás, hogy ha közúton valaki eszeveszetten száguldozik. Azt tudom, hogy vannak olyan pillantok, mikor valaki késésben van, és nagyon fontos, hogy odaérjen valahova, de általában az a néhány perc, amit kockázatvállalással nyerni szoktunk, az nagyon ritkán éri meg"- osztotta meg velünk a versenyző.


„A vezetés az, ami teljesen kikapcsol!“

Bár állandóan autóban ül, Norbi a mai napig nem tudta megunni a vezetést, elmondása szerint, számára ez hoz nyugalmat a hétköznapok zűrzavarában. „Nem tudtam még ráunni a hétköznapi életben az autóvezetésre, Pécsen lakom, és nagyon sokat közlekedem közúton. Valahogy úgy érzem, hogy az autóban van meg az a kis buborékhatás, ami során el tudok vonatkoztatni mindentől és mindenkitől, ki tudom kapcsolni az agyamat, és tudok gondolkodni két órát, amíg az út tart Budapest és Pécs között."

Life PR

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivégeztek egy elítéltet az Egyesült Államokban

A férfit azért ítélték el, mert 2001. november 4-én ittas állapotban megerőszakolta és megölte… Tovább olvasom