Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Miért a család? címmel folytatódik a Három királyfi mozgalom előadás-sorozata

A civil mozgalom tavaly elindított programsorozatával a társkeresőknek, párkapcsolatban, családban élőknek kíván segítséget nyújtani abban, hogy tudatos döntéseket hozzanak a közös jövőjüket érintő kérdésekben.
Miért a család? címmel folytatódik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom előadás-sorozata a budapesti Semmelweis Egyetemen; hétfő este Bagdy Emőke pszichológus és Kozma-Vizkeleti Dániel családterapeuta tart előadást a férfi és női szerepekről, egyebek mellett arról, összehangolható-e a családi élet a munkával és a karrierépítéssel - közölte Vigh József, a szervezet ügyvezetője az MTI-vel.

A civil mozgalom tavaly elindított programsorozatával a társkeresőknek, párkapcsolatban, családban élőknek kíván segítséget nyújtani abban, hogy tudatos döntéseket hozzanak a közös jövőjüket érintő kérdésekben, így például a párválasztásban, párkapcsolati konfliktusokban vagy a családtervezésben, gyermekvállalásban.

A mozgalom társkereső rendezvényei, teaházai, tréningjei a www.haromkiralyfi.hu honlapon érhetők el, ott lehet jelentkezni az előadásokra is, amelyek mindenki előtt nyitottak.

A pártoktól és egyházaktól is független civil mozgalmat Kopp Mária orvos-pszichológus hívta életre öt éve azzal a céllal, hogy Magyarországon megszülethessenek a fiatalok által tervezett, de később valamiért mégsem vállalt gyerekek. Felmérések szerint a fiatal párok két-három gyermeket terveznek, de egy párra átlagosan mégis csak 1,3 megszületett gyerek jut.

A civil mozgalom egyik legnagyobb eredménye az volt, hogy kezdeményezésükre az Országgyűlés öt parlamenti frakciója tavaly januárban közös nyilatkozatot adott ki, amelyben egyebek mellett azt a szándékukat fejezték ki, hogy olyan körülményeket teremtsenek, amelyben "azok a fiatalok, akik több gyermeket szeretnének, mint ahányat vállalnak, biztonsággal alapíthassanak családot, miközben karrierjüket is építhetik".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Justin Kurzel rendezi az Assassin´s Creed-filmet

Justin Kurzelt, a Snowtown Cannes-ban is díjazott rendezőjét kérték fel a népszerű Assassin's Creed… Tovább olvasom