Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Milliókat hagyott szülőfalujára egy tőzsdéző fodrász

Az átszámítva 750 millió forintnak megfelelő örökség háromszorosa a 850 lelkes Saint-Germain-de-la-Coudre teljes éves működési költségének - közölte a polgármester.
Két és fél millió euró értékben hagyott örökül készpénzt és ingatlant kicsiny szülőfalujára egy aggon elhunyt francia fodrász, aki szenvedélyéből, a tőzsdézésből gazdagodott meg, és örökösök nélkül halt meg.

Az átszámítva 750 millió forintnak megfelelő örökség háromszorosa a 850 lelkes Saint-Germain-de-la-Coudre teljes éves működési költségének - közölte a polgármester.

A kicsiny párizsi lakásán 93 évesen holtan talált Raymond Bru részvényeinek eladásából és életbiztosításából 2,15 millió euró származott, további 350-400 ezer eurót érhet két normandiai lakóháza és párizsi lakása.

A tavaly elhunyt magányos férfi nagyon szerényen élt 20 négyzetméteres, 5. emeleti, lift nélküli párizsi garzonjában.

"Soha nem akart személyes hasznot húzni a pénzéből. Mindent a községre hagyott, ahol született és felnőtt" - mondta Daniele Mary polgármester.
A férfit jól ismerték a faluban, ahol minden második hónapban meglátogatta ugyancsak magányosan élő, mára szintén elhunyt fivérét, Claude-ot. Mindkét férfi nőtlen és gyermektelen maradt.

A falu jótevője az örökségért cserébe csak azt kérte, hogy a község 100 évig ne adja el a normandiai házakat, és ha lehet, nevezzenek el utcát vagy teret róla és testvéréről.

A milliós örökséget a község az iskola felújítására, a településközpont átalakítására és a két örökölt ház rendbe tételére fordítja - ez utóbbiakat bérbe adják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UFO akadályozta a közlekedést a brémai repülőtéren

Az ismeretlen mozgó tárgyat hétfő este észlelték a brémai nemzetközi repülőtér irányítóközpontjának… Tovább olvasom