Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Milliós adócsalásért ítélték el Tiziano Ferro olasz popsztárt

Az adóhatóság szerint a popsztár hárommillió euró adót csalt el azzal, hogy úgy tett, mintha Nagy-Britanniában lakna és adózna.
Milliós adócsalásért ítélték el Tiziano Ferro olasz popsztárt, az ügyében hozott elsőfokú határozatot egy felsőbb fórum is jóváhagyta.

Hétvégi olasz sajtójelentések szerint a 33 éves, külföldön is ismert énekes-dalszerző úgy próbált meg kibújni az adófizetés alól, hogy 2006 és 2008 között színleg külföldre helyezte állandó lakhelyét.

Az adóhatóság szerint a popsztár hárommillió euró (több mint 900 millió forint) adót csalt el azzal, hogy úgy tett, mintha Nagy-Britanniában lakna és adózna. Ferro egyebek közt nagy-britanniai lakás vásárlásával és ottani konditerembérlettel próbálta bizonyítani, hogy életvitelszerűen Angliában tartózkodik.

Az olasz adóellenőrök azonban sziszifuszi munkával, ezernyi adattal, köztük bankszámla-kivonatokkal és újságkivágásokkal bizonyították, hogy az énekes mindvégig szülővárosában, a Rómához közeli Latinában lakott.

A hatóság nem fogadta el a sztár azon védekezését, hogy munkája jellegéből kifolyólag "kényszerült" aránylag sokat hazájában tartózkodni, így az énekesnek be kell fizetnie az elcsalt adót, és az eljárási költségeket is meg kell térítenie.

Tiziano Ferro 2001-ben, elsősorban Perdono című számával vált ismertté külföldön is, azóta öt albumot jelentetett meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcák viselik a 40 éves Robbie Williams dalainak címét szülővárosában

Stoke-on-Trent emléktábla leleplezésével és egy sor más rendezvénnyel is megemlékezik világhírű szülötte közelgő 40. születésnapjáról. Tovább olvasom