Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Minden gyermek egyenlő lett az új olasz családjogi törvényben

Törvényessé tették az erőszakból vagy közeli rokonok közötti kapcsolatból született gyerekeket is.
Házasságban és ezen kívül született gyermekek között teremtett jogegyenlőséget az új olasz családjogi törvény, mely ebből a szempontból törvényessé tette az erőszakból vagy közeli rokonok közötti kapcsolatból született gyerekeket is.

Korszakváltó reformnak nevezte a szerdai olasz sajtó a "minden gyermeket egyenlővé tevő" törvényt.

A római parlament megszavazta a családjog törvényes gyermekekre vonatkozó cikkének módosítását, egyenlőségjelet húzva a házasságban és az élettársi kapcsolatban született gyermekek között.

Ennek értelmében a szüleik által elismert, de házasságon kívül született és eddig kevesebb jogot élvező gyermekek ugyanolyan jogokkal bírnak. Összesen évi mintegy 134 ezer gyermekről van szó, az Olaszországban évente született gyerekek 24,5 százalékáról.

Mostanáig ezek a gyerekek csak anyjukkal és apjukkal álltak rokoni kapcsolatban, nagyszüleikkel és más közeli családtagjukkal nem számítottak rokonnak. Szüleik halála esetén családjuk tagjai nem fogadhatták őket örökbe és az örökösödés terén is korlátozott jogokkal bírtak.

Az új törvény családjogi szempontból százszázalékos jogokkal ruházta fel az erőszakból és közeli rokonok (apa-lánya, testvérek, após-meny) közötti szexuális kapcsolatból született gyermekeket is.

A Kereszténydemokrata Unió (UDC) képviselői egységesen nemmel szavaztak a törvény módosításakor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszbikus sztriptíz az általános iskolában - fotók

Az egyik ukrán sulibuliban a DJ mellett két sztriptíztáncosnő is izzította a hangulatot. Tovább olvasom