Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Minden második német anya számára stresszforrás a gyereke

A nők java része - 75 százaléka - elsősorban a gyerekneveléssel, a háztartással és a munkával járó leterheltséget találja kimerítőnek.
Csaknem minden második anya számára stresszforrás a gyereke egy friss német felmérés szerint.

A nők java része - 75 százaléka - elsősorban a gyerekneveléssel, a háztartással és a munkával járó leterheltséget találja kimerítőnek - derült ki egy ezerfős mintán végzett kutatásból, amelyet anyák napja alkalmából készített a Forsa közvélemény-kutató intézet. Németországban május második vasárnapján ünneplik az édesanyákat.

A legalább egy kiskorú gyereket nevelő nők megkérdezéséből mindazonáltal az is kiderült, hogy az anyák 83 százaléka úgy gondolja, a gyerek összességében jótékony hatással van rájuk. "Minden feszültség ellenére a gyerekek erőt és energiát adnak szüleiknek" - fogalmazott a felmérést megrendelő DAK Gesundheit nevű egészségbiztosító.

Az anyák napja a német anyák kilenc százaléka számára nagyon fontos, 23 százaléknak fontos. Harmincnyolc százalék csak kevésbé tartja jelentősnek, 29 százalék pedig egyáltalán nem.

A gyerekekkel járó fizikai igénybevételt 47 százalék tartja nagyon nagynak, 30 százalék nagynak. "Különösen nagy stresszben van részük a többgyerekes vagy az öt évnél kisebb gyereket nevelő anyáknak" - olvasható a kutatás összefoglalójában.

A legfontosabb stresszfaktor, a gyereknevelés, a háztartás és a munka miatti leterheltség mögött a gyerekek betegségei vagy sérülései jelentenek stresszforrást sok anya - 37 százalék - számára. Az óvodai vagy az iskolai stresszt 32 százalék, a pénzügyi gondokat 21 százalék, a családi vitákat 20 százalék tartja stresszforrásnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vicces videó: Önállóság

A macska kinyitja az ajtót. Vajon be is csukja maga után? Tovább olvasom