Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Mintegy 1600 hüllőt és kétéltűt foglaltak le a johannesburgi repülőtéren

A Madagaszkár szigetéről az Egyesült Államokba tartó rakományt őrizetlenül hagyták, amikor a zord időjárás miatt törölték a transzatlanti járatokat.
Mintegy ezerhatszáz, Madagaszkárról származó hüllőt és kétéltűt foglaltak le a Dél-afrikai Köztársaság fővárosa, Johannesburg repülőterén két, magára hagyott műanyag ládában; több száz állatnak már csak a tetemét találták meg - közölte pénteken az NSPCA állatkínzás-ellenes dél-afrikai egyesület.


A Madagaszkár szigetéről az Egyesült Államokba tartó rakományt őrizetlenül hagyták, amikor a zord időjárás miatt törölték a transzatlanti járatokat. A lezárt ládákból áradó bűz miatt a hatóságok felnyitották a két dobozt, mert gyanították, hogy több állat már elhullott vagy sürgős segítségre van szüksége - olvasható az NSPCA közleményében.

Az egyesület hozzátette, hogy a szállítmány nem csempészáru, és azt az amerikai egzotikus állatok piacára szánták.


Az állatorvosi szolgálat gekkókra, gyíkokra, kaméleonokra, békákra, varangyokra és szkinkekre bukkant, köztük több veszélyeztetett fajra. Az állatok legalább öt napja voltak víz nélkül, összezsúfolódva a két, mindössze alig félméteres ládában.

Több mint háromszázhatvan hüllő és kétéltű vízhiány, fertőzések és egyéb betegségek miatt hullott el - tette hozzá Sapa Bulumko Nelana, a johannesburgi állatkert igazgatója, ahol ideiglenesen elhelyezték az életben maradt állatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió fontot adakoztak a britek Van Dyck önarcképének megmentésére

A híres flamand művész azért annyira kedves az angoloknak, mert I. Károly udvari festőjeként több… Tovább olvasom