Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Mississippi a legkövérebb, Colorado a legkarcsúbb amerikai állam

Az amerikai államok közül továbbra is Mississippi államban a legmagasabb (34,9 százalék) az elhízott felnőttek aránya, míg Colorado államban a legalacsonyabb (20,7 százalék) - derül ki egy friss felmérésből.
Tizenkét államban haladja meg az elhízottak aránya a 30 százalékot két civil szervezet (az Amerika Egészségéért Szövetkezet, TFAH és a Robert Wood Johnson Alapítvány) most közzétett jelentése szerint.

A legkövérebb államok sorrendben: Mississippi (a felnőtt lakosság 34,9 százaléka), Louisiana (33,4), Nyugat-Virginia (32,4), Alabama (32,0), Michigan (31,1), Oklahoma (31,1), Arkansas (30,9), Indiana és Dél-Karolina (30,8), valamint Kentucky és Texas (30,4).

Az elhízás főként a középnyugati és a déli államokat érinti, az elhízási lista első harminc állama közül 26 itt található.

A karcsúsági toplistát 2012-ben Colorado vezeti, ahol a felnőtteknek csak 20,7 százaléka számít elhízottnak, majd sorrendben Hawaii (21,8), Massachusetts (22,7), New Jersey és Washington DC (23,7), Kalifornia (23,8), Utah (24,4), valamint New York, Connecticut és Nevada (24,5).

Az elemzés az Egyesült Államok járványügyi hatósága, a CDC által szolgáltatott adatokon alapult. A felmérésben a CDC idén módosított módszertanát alkalmazták, amely az évek közti összehasonlítást megnehezíti. A felmérésben elhízottnak tekintették azt akinek BMI-értéke (testtömegindexe) 30 fölött volt. A BMI értékét úgy számítják ki, hogy a kilogrammban mért testtömeget elosztják a méterben kifejezett testmagasság négyzetével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségesebb a gyerek, ha kutya is van a házban

Kevesebb légúti betegség támadja meg azokat a gyerekeket, akik családjában kutya is van. Tovább olvasom