Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Nem lesz új bírósági tárgyalás Michael Jackson orvosa ügyében

Elutasította az illetékes amerikai bíróság a néhai Michael Jackson orvosának, Conrad Murraynek a kérelmét arra, hogy tárgyalják újra a gondatlanságból elkövetett emberölés ügyét.
A Los Angeles-i illetékes bíróság csütörtökön rövid határozatban hozta nyilvánosságra, hogy elutasította a fellebbező kérelmét ügye újratárgyalására.

A fellebbviteli testület január közepén egyhangúlag úgy döntött, hogy a 2011-ben folytatott tárgyaláson megalapozott bizonyítékok alapján mondták ki az orvos bűnösségét.


Murray ügyvédje fellebbezésében azt akarta elérni, hogy védencét ne gondatlanságból elkövetett emberölésben mondják ki bűnösnek. Arra hivatkozott, nem volt elegendő bizonyíték arra, hogy Michael Jackson a Murray által beadott altató túladagolásától halt volna meg, és Jackson adhatta be magának a végzetes dózisú propofolt. Ítéletük 68 oldalas indoklásában a bírák hangsúlyozták, hogy a 2009. június 25-én elhunyt Michael Jackson "sebezhető áldozat volt, Murray élvezte a popsztár bizalmát, amelyet megsértett, megszegve számos tekintetben a szakmai magatartás szabályait".

A testület megállapította, hogy helyes volt a maximálisan adható négyéves börtönbüntetés kiszabása a 2011. évi bírósági tárgyaláson. Conrad Murrayt két év letöltése után, múlt év őszén szabadlábra helyezték.

Az ügyvéd a kaliforniai legfelső bírósághoz akart tovább fellebbezni, ezt tagadták meg tőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Donovan és Ray Davies is bekerül a Dalszerzők Hírességeinek Csarnokába

A hippikorszak skót dalnoka, Donovan és az angol rocker, Ray Davies is bekerül a Dalszerzők… Tovább olvasom