Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Nem utazhatnak a nők lovagló ülésben kétkerekű járműveken egy indonéz városban

Az iszlám törvények szellemében megtiltják a nőknek a délnyugat-indonéziai Aceh tartomány egyik városában, hogy lovagló ülésben üljenek férfiak mögé kétkerekű járművekre – közölte szerdán a város polgármestere.
Lhokseumawében ezentúl a nőknek lábukat a jármű egyik oldalán összezárva kell utazniuk, kivéve, ha saját maguk vezetik a járművet, és a saría szabályainak megfelelően öltözködnek – mondta el Suaidi Yahya.

"A segédmotorokon utazó nők nem ülhetnek lovagló ülésben, mert ez provokálja a vezetőt. A nőket is meg akarjuk óvni egy nem kívánatos helyzettől" - indokolta a döntést a polgármester.

"Nem illő egy nőnek lovagló ülésben ülnie. Itt az iszlám törvénykezést alkalmazzuk" – tette hozzá.

Az acehi vallási rendőrség gondoskodik arról, hogy a nők fátylat és bő öltözéket viseljenek, a nem házas párok ne találkozzanak, senki ne igyon alkoholt és ne játsszon szerencsejátékot.

A 240 milliós Indonézia, a világ legnépesebb muzulmán országa alkotmányában garantálja a vallásszabadságot. A 2001-ben autonóm státust nyert Aceh tartományban azonban a saría van érvényben.

Olvasóink írták

  • 1. gorgó 2013. január 03. 16:22
    „Na mielőtt itt zúgolódnátok, hogy így, meg úgy az iszlám...menjetek már vissza Európában is pár évtizedet-évszázadot! Itt is illetlenség volt a hölgyeknek átvetett lábbal ülni lóháton. Ezért készítettek külön női nyergeket, amelyeken csak oldalvást lehetett ülni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolozsvárra költözhet az erdélyi Félsziget fesztivál

Kolozsvárra költözhet 2013-ban az erdélyi Félsziget fesztivál, amelyet 2003 óta Marosvásárhely… Tovább olvasom