Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Népviseletben csapnak össze a Maradj talpon! játékosai

Népviseletben csapnak össze a Maradj talpon! játékosai
Október 21-e óta látható a Duna közszolgálati csatorna képernyőjén a Fölszállott a páva legújabb évada. A népzenei és néptánc tehetségkutatóban idén is gyerekek mutathatják meg tehetségüket.
A Maradj talpon!-t is megérintette a népi kultúra fontossága: a vetélkedő október 28-i tematikus adásában olyan versenyzők érkeznek a stúdióba, akik a népművészet, a népi hagyomány különböző területein tevékenykednek, ezért a hagyományőrzés jegyében valamennyi vendég magyar népviseletben vesz részt a Gundel Takács Gábor népszerű vetélkedőjében.

A pénteki adás kihívó játékosa Sikentáncz Szilveszter, aki szilágysági viseletben érkezett. Szilveszter két együttes vezetője, a Rákospalotai Szilas együttesé és a Százhalombattai Forrás Néptáncegyüttesé, és mindkét csoporttal szerepelt a Fölszállott a páva korábbi évadaiban. Szilveszternek nem lesz könnyű dolga, hiszen számos ismerősével kell összemérnie tudását az adásban.

Vajon talpon marad-e velük szemben az örök aranysarkantyús táncos?

November 4-től péntekenként élő adással jelentkezik a Fölszállott a páva, így a Maradj talpon! december 16-ig hétfőtől csütörtökig heti négyszer lesz látható a Dunán.

Maradj talpon! - Fölszállott a páva tematikus adás október 28-án 19.30-kor a Dunán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellemjárás egy mexikói TV show-ban - Videó

Szellemjárás egy mexikói TV show-ban - Videó
Furcsa jelenetsor tanúi lehettek egy mexikói reggeli műsor vendégei és nézői: mozogni kezdtek a stúdió dekorációi. Tovább olvasom