Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Nézettség 2. hét - A villalakók üvöltését néztük

A TV2-es Hal a tortán veri a Gyanú árnyékábant, Laliék és Berényiék azonban továbbra is a legnézettebbek.
Nyilvánosságra hozta a 2. heti televíziós nézettségi adatokat a Nielsen.

Az RTL Klub közleményében úgy kommentálta az adatokat, hogy "magabiztosan kezdte az évet az RTL Klub", miközben szigorúan a számok alapján azt elemzik, hogy a TV2 egyes műsorainak csökken a nézőszáma (Édes élet, Magánnyomozók), az RTL-es műsorok nézőszáma viszont emelkedik (Fókusz, Éjjel-Nappal Budapest).

A heti toplistát a Barátok közt részei és az Éjjel-Nappal Budapest adásai vezetik a 18-49-es korosztály körében. A Glades - Tengerparti gyilkosságok, valamint a Castle című sorozatok jól mennek (előbbi 14., utóbbi 17. ebben a listában), a top50-ben ott van még a Zöld íjász és a Szulejmán is. A TV2 részéről a Tények több adása mellett az Édes élet című reality szerepel még a legjobb 50 műsor között. A Magánnyomozók legnépszerűbb része a hétfői volt (41. a listán).

A teljes lakosság körében a Barátok közt a legnézettebb (közel 1,4 millió nézőt vonzottak a szappanopera szerdai és csütörtöki adásai, valamivel 1,3 millió fölött voltak a péntekeiek). A Tények vasárnapi kiadása a hét 4. legnézettebb műsora volt (közel 1,3 milliós nézőszámmal), aztán további Tények jönnek és az Éjjel-Nappal Budapest részei. A Fókusz és az RTL Klub Híradója jelenik még meg a 20 legnézettebb műsor között.

Érdekes képet mutat, ha megnézzük, hogy egyes műsorsávokban melyik csatornát nézik a legtöbben. A Tényekig általában a TV2 nyer (a Családi titkok és a Hal a tortán jól teljesít a fiatalok és a teljes népesség körében is, nem úgy, mint az RTL Klubon a Csók és csata és A gyanú árnyékában). A nézők ezután sokáig inkább az RTL Klubot nézik (a Híradó legvégét, aztán a Fókuszt, az Éjjel-Nappal Budapestet, a Barátok köztöt és fél 10-től a sorozatokat) - egészen 23:30-ig. A TV2 csak a teljes népesség körében, és csak itt-ott tud nyerni az esti órákban - a Jóban Rosszban csütörtökön a Rendőrakadémia 2 második félóráját, és pénteken a Zöld íjász végét tudta legyőzni ebben a kategóriában.

Szombaton este a fiatalok körében alig volt különbség a TV2 és az RTL Klub nézettségében, a teljes népesség körében viszont inkább az RTL Klub volt népszerűbb (kivétel a Tények és a Magánnyomozók volt).

Vasárnap este a fiataok közül sokan elkapcsoltak az RTL-es film, A griff támadása végéről a Tények kedvéért, majd a Napló második feléről sokan kapcsoltak át a Cobra 11-re. Vagy méginkább az RTL II-re, ahol a Való Világ 6 első adását vezényelte le Istenes Bence. A Nielsen adatai szerint ugyanis a vasárnap 19 óra és 21 óra közötti sávot a valóságshow nyerte - nemcsak a TV2-t, hanem az RTL Klubot is leverték a fiatalok körében VV Alexáék. Mindezt úgy, hogy a csatorna csak a tévés háztartások 52 százalékában fogható.

Ő VV Simon, ha még nem ismernék.
Ő VV Simon, ha még nem ismernék.

A RTL Klub kontra TV2 párharcba az MTV ezen a héten egyáltalán nem tudott beleszólni: a M1 legnézettebb műsora a fiatalok körében a szombat esti Légcsavar című akciófilm volt - a nézettségi listán csak a 106. helyen. A teljes népesség körében is szombaton teljesített legjobban az M1, a Híradó és a Gasztroangyal azonban csak a 77. és 80. legnézettebb műsor volt a héten a teljes lakosságnál.

A kisebb csatornák közül az RTL II-n kívül jól szerepelt a fiatalok körében a Doktor Szöszi a Coolon vasárnap este (69.), a Harry Potter és a titkok kamrája szombaton este (71.), és a Pogány madonna (73.) pénteken este. A Film+ szerdán a Drágán add az életedet adta (75.), sokan látták itt vasárnap a Rend őrzőjét (83.) és A feláldozhatókat (84.) is. A Viasat3 zászlóshajója a Két pasi meg egy kicsi, a szerdai rész a 87. legnézettebb műsor volt a héten a fiatalok körében.

A teljes népesség körében a hét legnézettebb műsorait kutatva két dolgon akadhat még meg az ember szeme: sokan látták vasárnap este a Dunán az Önök kértéket (373 ezren), valamint szombaton este az ATV-n a Szilveszeri Sas kabarét (338 ezren).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Disneylandben váltak felnőtté a japán lányok - képriport

Japánban január 14-e a felnőtté válás napja, ilyenkor ünneplik a 20. életévüket betöltő, nagykorúvá… Tovább olvasom