Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ötvenezer fontot ér egy tonnányi lépcső

Házának küszöbét árulja egy brit család mert kiderült: rendkívül értékes a kőlépcső. 50 ezer fontot - 17,5 millió forintot - is megadhatnak érte, mert egy 1300 éves buddhista szentélyből való.
Házának küszöbét árulja egy brit család, de nem azért, mert már csak ennyi maradt ingatlanjából, hanem, mert kiderült: rendkívül értékes a kőlépcső. 50 ezer fontot - 17,5 millió forintot - is megadhatnak érte, mert egy 1300 éves buddhista szentélyből való.

A 2 méter 40 centiméter hosszú gránittömb Srí Lankáról került brit földre.

A sussexi ház a múlt század első felében egy brit teatermesztőé volt, aki jó ideig Srí Lankán - avagy Ceylonon - élt, ám hazatért, és nem üres kézzel. Ázsiai szerzeményeinek feltehetően a legsúlyosabb darabja lehetett a művészien megmunkált gránittömb, amelybe állatokat véstek a 800-as években a templomépítő szobrászok az élet szakaszait jelképezőn.

A házat birtokló család tagjai nem tudták, hogy milyen értéken tapodnak nap mint nap lábaik, a gránitot jórészt benőtte a moha, ám miután úgy döntöttek, eladják ingatlanjukat, jobban szemügyre vették a lépcsőt, letisztogatták és lefényképezték, a fotót pedig megmutatták egy árverési szakértőnek, akitől megtudták, hogy értéke kisebb vagyonnal felérő.
A buddhista templomdarab áprilisban kerül kalapács alá, Londonban lesz az árverés - adta hírül a brit Metro újság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarabb érkezett Peller Mariann kisfia

Talán a hidegfront is közrejátszott abban, hogy Kornél a vártnál korábban, már hétfőn megérkezett. Tovább olvasom