Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Pamela Anderson levelet írt Putyinnak

A filmsztár azt kérte az orosz elnöktől, hogy tiltsa meg az áthaladást az Északkeleti-átjárón egy védett bálnafaj húsát szállító hajónak.
Nyílt levélben kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt Pamela Anderson hollywoodi filmsztár, hogy tiltsa meg az áthaladást az Északkeleti-átjárón egy védett bálnafaj húsát szállító Winter Bay nevű hajónak – jelentette internetes oldalán az RIA Novosztyi hírügynökség.

A színésznő – ismert környezetvédő és az állatok jogainak védelmezője - levelét a Sea Shepherd környezetvédő szervezet tette közzé a honlapján.

A hajó 1700 tonna bálnahússal tart Izlandból Japánba. A rakomány tulajdonosa a Hvalur Hf. izlandi cég. A kékbálnával rokon közönséges barázdás bálna (balaenoptera physalus) vadászata 1982 óta tiltott, de Izland 2006-ban egyoldalúan ismét megkezdte a kereskedelmi célú vadászatát.

A Saint Kitts és Nevisben bejegyzett Winter Bay jelenleg a norvég partoknál várja, hogy behajózhasson az északi Jeges-tengerre. Korábban a hajót nem engedték át sem a Szuezi-, sem a Panama-csatornán, mert a rakománya megsérti a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmére vonatkozó egyezményt.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életműdíjat kap A szarvasvadász rendezője

Michael Cimino augusztus 9-én, a híres Piazza Grandén veszi át az elismerést. Tovább olvasom