Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Parfümöt kreáltak XVI. Benedek pápának

A pápai parfüm a legfinomabb hársfaolaj, a verbéna és a fű illatát hordozza.
A Vatikán felkérésére parfümöt kreált XVI. Benedek pápának egy "orr", azaz parfümkészítő: a pápai parfüm a legfinomabb hársfaolaj, a verbéna és a fű illatát hordozza.

Az Olaszország északi részén, Reggio Emiliában dolgozó Silvana Casoli exkluzív ügyfélkört tudhat magáénak: korábban Madonnának, Stingnek, János Károly spanyol királynak és Giorgio Napolitano olasz elnöknek is készített már parfümöt. A pápa esetében az egyházfőnek a zene, a természet és szűkebb hazája, Bajorország zöld erdei iránti szeretetéből ihlette meg az illatok válogatásánál.

"Egy ilyen kölnivíznek alapjában véve valami tisztát és könnyűt kell tartalmaznia, olyat, ami a békére emlékeztet. Azokra az illatokra gondoltam, amelyeket a pápa a tüdejébe szív, amikor a Lourdes barlangja előtti kertben imádkozik" - idézte Casolit az Il Messaggero című lap szerdai száma.

A szakember évek óta vezeti Reggio Emiliában Il Parfvmo nevű parfümlaboratóriumát. 2010-ben a Szent Jakab-út, az El Camino végén lévő Santiago de Compostela városának vezetése felkérte, kreáljon olyan illatot a zarándokok számára, amely céljuk szent voltát sugározza számukra. Casoli két illatot is készített, a Hit vize és a Remény vize egyaránt a vadalma illatára épült. XVI. Benedek pápa mindkettőből kapott ajándékba, amikor a spanyol városba látogatott.

Bár neves ügyfelei vannak, Silvana Casoli kerüli a túl nagy hírverést, műhelyében régi hagyományok alapján állítja össze az illatokat, amelyek végső formulája hosszas munka eredménye.

XVI. Benedek pápa nemcsak parfümmel, hanem egy fából faragott paddal is gazdagodott: az öt méter hosszú és 140 kilós ülőalkalmatosság a Fekete-erdőből származik és Freiburg érseke, Robert Zollitsch vitte ajándékba audienciája alkalmából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tesiórán halt meg a 12 éves kislány

A 7. osztályos brit lány halálát az okozta, hogy egyik társa véletlenül egy rögbilabdával pontosan… Tovább olvasom