Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Pénzveszteséggel fenyegető vekker

Ha nem nyomja le pár másodpercen belül a vekkert gazdája, akkor az óra miszlikbe szabdalja az előre belekészített bankjegyet.
Pénzveszteséggel fenyegető ébresztőórát fejlesztett ki egy amerikai férfi: kombinálta a digitális vekkert és az iratmegsemmisítő gépet.

Rich Olson találmányának lényege remekül példázza, hogy az idő tényleg pénz: ha nem nyomja le pár másodpercen belül a vekkert gazdája, akkor az óra miszlikbe szabdalja az előre belekészített bankjegyet. A papírpénzt a masina tetején lévő tartóba kell tenni, onnan csúszik be az aprítóba.


A vekker használója tetszése szerint választhat címletet, aszerint, hogy mennyire fontos neki a pontos ébredés és felkelés. Egydolláros bankjegynél nyilván hajlamosabb visszaszunyókálni, mint százasnál.

Olson találmányának van némi szépséghibája: az Egyesült Államokban törvény tiltja a bankjegyrongálást és -megsemmisítést - jegyezte meg a brit Metro újság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rihanna megelőzte Biebert netnézettségben

A hétfői állás szerint a YouTube-on 3 milliárd 783 milliószor keresték fel eddig a kanadai Bieber csatornáját. Tovább olvasom