Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Rejtélyes lény tartja rettegésben Varsó környékét - megtalálták a levedlett bőrét

A gyerekek és a háziállatok különös veszélyben vannak.
Óriáskígyó tartja félelemben a lengyel főváros környékét, miután levedlett bőrét megtalálták egy Varsótól délre fekvő településen.

Egy állatvédő szervezet szerint a tigrispiton (Python molurus), amelynek több mint öt méter hosszú, frissen levedlett bőrét szombaton találták meg, megszökhetett valahonnan, és most a Visztula folyó mentén, Konstancin Jeziorna területén, Varsótól 20 kilométerre délre rejtőzhet.

"A bőr friss, tehát a kígyó éhes és támadhat" - közölte honlapján az Animal Rescue Poland, amely fotókat is közöl a levedlett hatalmas kígyóbőrről. Egyúttal figyelmeztette a szervezet az ott élőket, hogy ne sétálgassanak és ne aludjanak a szabad ég alatt, továbbá figyeljék a környéket.
Hozzátették, hogy a gyerekek és a háziállatok különös veszélyben vannak a kígyó miatt, amely mozgásban van a nyomai szerint.

A rendőrség felkeresi a helyi kígyótulajdonosokat, mivel elképzelhető, hogy egy magántenyésztőtől szabadult ki a kígyó, de az is lehetséges, hogy becsempészték az országba.

A Python molurus vagy tigrispiton az egyik legnagyobb nem mérges pitonfaj, amely főleg Indiában és Délkelet-Ázsiában él. Kitűnő úszó, általában emlősökkel, madarakkal, hüllőkkel táplálkozik, de az emberre is veszélyt jelent.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent a Years & Years várva várt második nagylemeze

Megjelent a Years & Years várva várt második nagylemeze
A trió ösztönösen nyúl vissza a brit klasszikus pop gyökereihez, a 'Palo Santo' pedig új szintre… Tovább olvasom