Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Romlott hal és kukacos mogyoró egy romániai vendéglő szilveszteri vacsorája

Botrányba fulladt a szilveszteri vacsora a dél-romániai Podariban, ahol több mint hatszáz fős társaság maradt éhen, miután csak romlott halat és kukacos mogyorót kapott - közölték szerdán a román hírportálok.


A 150 lejes (mintegy tízezer forintos) menüben sertés- és pulykasült, valamint desszert is szerepelt, de - a vendégek szerint - a pincérek csak az ehetetlenül büdös halat szolgálták fel, majd a növekvő elégedetlenség láttán elmenekültek.

Állítólag a többi fogáshoz alapanyag sem volt a konyhán, a vendéglő tulajdonosa pedig eltűnt: azóta telefonon sem lehet elérni.

A vállalkozóbb szellemű vendégek átkutatták a hűtőszekrényeket, majd megsütöttek maguknak mindent, amit még találtak. A szilveszteri vacsora árába foglalt korlátlan italfogyasztás is - a vendégek többsége számára - átverésnek bizonyult, mert már az első órában elfogyott az összes szeszesital.

A rendőrség szerint személyi sérülés nem történt, a vendégek csak néhány tányéron álltak bosszút az elrontott mulatságért. A fogyasztóvédelmi felügyelők azt állították: nem sikerült mintákat venniük, mert sem romlott, sem fogyasztásra alkalmas étel nem maradt a helyszínen.

Nem kizárt azonban, hogy a sajátos szilveszteri menüt a tulajdonos a Ceausescu-nosztalgiára építő marketingfogásnak szánta.

Az olténiai faluban fekvő, csaknem hat hektáros vendéglátó komplexumot ugyanis RSR Palotának hívják - RSR az egykori Románia Szocialista Köztársaság román rövidítése -, és azzal reklámozza magát, hogy felépítette "Nicolae Ceausescu elvtárs szülőházának pontos mását".

A RSR Palota honlapja szerint minden körülmény adott arra, hogy a vendégek megismerjék: mit jelentett Romániában a kommunizmus négy évtizede.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lajosnak hívják a bécsi állatkertben született bivalyt

Az állatkert igazgatója, Dagmar Schratter szerdán adta hírül, hogy a december 24-én született Lajos… Tovább olvasom