Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Sarah Jessica Parker és Yo-Yo Ma segíti a problémás amerikai iskolákat

Filmsztárok, művészek és zenészek karolnak fel súlyos problémákkal küzdő amerikai iskolákat, hogy a művészeti oktatás erősítésével segítsék talpra állítani a kiválasztott intézményeket.
Filmsztárok, művészek és zenészek, többek közt Sarah Jessica és Yo-Yo Ma karolnak fel súlyos problémákkal küzdő amerikai iskolákat, hogy az Obama-adminisztrációval közös kezdeményezés részeként, a művészeti oktatás erősítésével segítsenek talpra állítani a kiválasztott intézményeket.

A művészeti és humán tudományos oktatás kérdéseivel, valamint kulturális diplomáciával foglalkozó elnöki bizottság (PCAH) hétfőn jelentette be a nyolc iskolát érintő Turnaroud Arts (Sorsfordító művészetek) elnevezésű új kezdeményezést a Fehér Ház és az oktatási minisztérium illetékeseinek jelenlétében.

A résztvevő hírességek - egyben a bizottság tagjai - között szerepel az amerikai művész Chuck Close, a világhírű kínai származású francia csellista Yo-Yo Ma, a Szex és New York filmsorozat sztárja, Sarah Jessica Parker, két másik színésznő, Kerry Washington és Alfre Woodard, az Oscar-díjas Forest Whitaker, valamint Damian Woetzel balett-táncos.

A két évig tartó program célja a rossz teljesítményt mutató és súlyos anyagi gondokkal küzdő iskolák felkarolása. A szervezők által kiválasztott intézmények New Orleansban, Denverben, Bostonban, Washingtonban, az Iowa állambeli Des Moines városában, az oregoni Portlandben, a connecticuti Bridgeportban és a montanai Lame Deer városában működnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tűzhely felgyújtotta, a mosógép eloltotta konyháját

Egészen intelligens konyhája van - pontosabban most már inkább csak volt - egy lengyel asszonynak: a… Tovább olvasom