Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Spanyolország minden településén szélsessávú internet lesz 2021-re

A kormányzati tervek szerint a következő négy évben összesen 525 millió eurót (162 milliárd forint) fordítanak az országos digitális fejlesztésre.
Spanyolország minden településén lesz szélessávú internet 2021-re - jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök szerdán Teruelben. A kormányzati tervek szerint a következő négy évben összesen 525 millió eurót (162 milliárd forint) fordítanak az országos digitális fejlesztésre, amely másodpercenként 300 megabit (Mbps) letöltési sebességet tesz majd lehetővé a felhasználóknak.

Az idei, első ütemre vonatkozó 150 millió eurót (46,5 milliárd forint) e heti ülésén hagyja jóvá a kabinet - tette hozzá. Mint mondta, Spanyolországban a lakosság 76 százaléka számára érhető el internetes szolgáltatás, a bejelentett projekt révén ez 95 százalékra emelkedhet.

A minőségi internetelérés az esélyegyenlőség kapuja.

- hangsúlyozta Mariano Rajoy, és felhívta a figyelmet arra, hogy a digitális fejlesztés a települések elnéptelenedése elleni küzdelem része Spanyolországban. Éppen ezért választották a bejelentés helyszínéül a kelet-spanyolországi Teruelt, amely a legalacsonyabb népességű tartományi főváros a dél-európai országban - tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi havazás: Kanapén melegednek az átfagyott gólyák - videó

Márciusi havazás: Kanapén melegednek az átfagyott gólyák - videó
Szupercuki videót tettek közzé a Facebookon. Tovább olvasom