Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Száz tonna szardíniát vetett partra a víz Japánban

Becslések szerint mintegy száz tonna döglött szardíniát vetett partra a víz Japánban, Csiba prefektúra partvidékén - írta vasárnap az egyik japán napilap.
A Mainicsi Simbun beszámolója szerint a döglött halak mintegy hat kilométer hosszan lepték el Sirako város tengerpartját a Nibaki folyó torkolatánál, orrfacsaró bűzt árasztva.

Az önkormányzat képviselői és helyi lakosok elmondták, hogy az egyenként húsz centiméteres haltetemek először december 13-án jelentek meg a partoknál. Azóta mintegy 30 centméter vastag halréteg képződött a folyótorkolatnál és a környező tengerparton.

Az önkormányzat arra gyanakszik, hogy a haltetemeket halászok dobták a vízbe, miután a bőséges fogás miatt jelentősen csökkent a szardínia piaci ára.

Egy helyi halászszövetkezet közlése szerint a szardínia felvásárlási ára az elmúlt tíz napban a kilogrammonkénti 300 jenről 100 jenre zuhant a túlkínálat következtében.

A helyi lakosok a Mainicsi Simbun beszámolója szerint felháborítónak tartják a történteket, egyesek azonban a partról kisteherautóval fuvarozzák el a döglött halakat, hogy a tetemeket később trágyázásra használják fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A One Directiont választotta az év előadójának a zenetévé

A One Direction fiúcsapatot választotta az év előadójának a Music Television (MTV). Tovább olvasom