Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Szexbotrányba keveredtek a román rendőrök

Erkölcsi viszgálatot indítottak a női alkalmazottakkal szembeni visszaéléseknek leleplezése és megbüntetése érdekében.
Vizsgálatot rendelt el a román rendőrség megyei főfelügyelőségeinél Radu Stroe belügyminiszter az erkölcsi normák esetleges megsértésének, a női alkalmazottakkal szembeni visszaéléseknek a leleplezése és megbüntetése érdekében - közölte csütörtökön a bukaresti belügyminisztérium.

A vizsgálóbizottságokban szociológusok, pszichológusok és a belső elhárítás tisztjei vesznek részt.

A vizsgálat időzítése azzal a szexbotránnyal függ össze, amely az Olt megyei rendőrségnél robbant ki. December 26-án egy falusi rendőrőrsön dolgozó rendőrnő több késszúrással megsebesítette a falu rendőrfőnökét, akiről azt állította, hogy rendszeresen megerőszakolta és arra kényszerítette őt, hogy a megyei rendőrség több vezetőjének és egy ügyésznek is szexuális szolgáltatásokat nyújtson.

A nő által szexuális visszaéléssel meggyanúsított főrendőrök egyike Ion Voicu, az Olt megyei főfelügyelőség vezetője, aki az ügyben zajló fegyelmi vizsgálat elől kéthetes betegszabadságra menekült. Ezt a lépést Radu Stroe belügyminiszter a felelősség elől való megfutamodásként értékelte és úgy fogalmazott: "nem gondoltam volna, hogy ennyi gazemberség van a román rendőrségben". Hozzátette, hogy a törvény ilyen körülmények között nem teszi lehetővé számára, hogy leváltsa a megyei rendőrfőnököt, de azon nyomban eltávolítja a román rendőrségből, amint visszatér munkahelyére.

Az eset kapcsán a román sajtó futószalagon kezdte szállítani a rendőrségi szexbotrányokat. Iulian Surugiu, az egyik rendőrszakszervezet elnöke azt mondta, nemrég olyan panasz érkezett hozzá, miszerint a fővárosban egy fiatal, 2012-ben végzett rendőrnőt azonnal előléptettek, miután az őrsparancsnok szeretője lett. Szerdán a Bihar megyei szervezett bűnözés elleni ügyészség vett őrizetbe egy rendőrt, akit azzal gyanúsítanak: enyhébb büntetést ígért egy tolvajnak, ha az illető ráveszi a lányát, hogy ezt szexuális szolgáltatással hálálja meg.

Egy másik rendőrszakszervezet vezetője, Florin Valnei azonban boszorkányüldözésnek tartja a meghirdetett vizsgálatot, és úgy vélekedett, hogy a minisztérium csak ürügyet keres a rendőri vezetők leváltására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nemzeti Katedrálisban is tartanak melegesküvőket Washingtonban

A főváros, Washington D.C. után immár a szomszédos Maryland államban is törvényes az azonos neműek… Tovább olvasom