Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Születésnapi dallal köszöntötte fel Dennis Rodman Észak-Korea vezetőjét

Dennis Rodman elénekelte a "Boldog születésnapot" kezdetű dalt Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek
A dalt egy csapatnyi amerikai kosárlabda-játékos társaságában énekelte el, mielőtt pályára lépett szerdán Phenjanban, hogy "ajándékmérkőzést" játsszon az észak-koreai öregfiúk válogatottja ellen a távol-keleti ország első emberének (feltehetően) 31. születésnapja alkalmából.

Az amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) volt profi játékosa a szerdai meccset "legjobb barátjának", Kimnek ajánlotta, aki felesége és néhány észak-koreai tisztségviselő társaságában tekintette meg a mérkőzést. A phenjani stadionban tartózkodó mintegy 14 ezer néző tapsviharral honorálta Rodman előadását.

Fotó: (MTI/AP/Kim Kvang Hjon
Fotó: MTI/AP/Kim Kvang Hjon

A Féreg becenéven is emlegetett, 52 éves volt NBA-sztár korábban elmondta, hogy szerdai szereplése úgynevezett "kosárlabda-diplomáciája" része, amelyet hevesen bírál az Egyesült Államok. A játékos tavaly február óta negyedik alkalommal jár Phenjanban, ahol többször is találkozott Kimmel. Legutóbb decemberben, nem egészen egy héttel az észak-koreai vezető nagybátyjának, Csang Szong Tek tábornoknak a kivégzése után bukkant fel ott, de "barátja" akkor nem fogadta.

Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője egy nappal korábban hangsúlyozta, hogy Rodman magánúton tartózkodik Észak-Koreában. Az amerikai külügyminisztérium és az NBA szintén elhatárolódott a kosarasok erősen vitatott vendégjátékától.


Rodman mások mellett az NBA-sztár Kenny Anderson, Cliff Robinson és Vin Baker társaságában hétfőn érkezett Phenjanba. Az amerikai csapat tagjai elmondták: a mérkőzést lehetőségnek tartják arra, hogy kapcsolatot teremtsenek az elszigetelt ország lakosságával. Ugyanakkor néhányan úgy nyilatkoztak, hogy aggasztják őket az amerikai bírálatok.

Az amerikai kosárlabda-játékost többen amiatt is bírálták, amiért nem használta fel befolyását arra, hogy segítsen kiszabadítani a betegeskedő Kenneth Bae amerikai misszionáriust, akit "államellenes" cselekmények miatt vetettek börtönbe Észak-Koreában.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vin Diesel érzelmes videóban búcsúzik barátjától, Paul Walkertől

A Miss you... (Hiányzol) felirattal záruló klipben számos forgatási szünetben készült felvétel is… Tovább olvasom