Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Visszavitették a kertben talált gránátot a rendőrrel

Visszavitettek egy II. világháborús gránátot Nagy-Britanniában egy rendőrrel abba a kertbe, amelyből becipelte a rendőrségre.
Az igen bátor - vagy mérsékelten okos - rendőr parancsnoka csak ezután értesítette a tűzszerészeket.

Az eset Kingswoodban történt, egy kis gloucestershire-i településen. A házat, amelynek a kertjében a jókora ágyúlövedék volt díszként, pár héttel ezelőtt vette egy nő. Barátai között akad, aki gránátokat gyűjt, és az illető azt mondta, hogy a lövedék veszélytelen. A nő ezért nem izgatta magát, ám a ház felújítását végző munkás igen, és ragaszkodott ahhoz, hogy a nő telefonáljon a rendőrségnek.

Erre a hívásra ment ki a rettenthetetlen rendőr, aki ahelyett, hogy tűzszerészeket hívott volna, egyszerűen berakta a gránátot kocsija csomagtartójába és elzötykölődött vele a rendőrségre, ahonnan viszont visszazavarta parancsnoka. Amikor a rendőr visszarakta a gránátot a kertbe, a ház tulajdonosa éppen nem volt otthon. Igencsak meglepődött, amikor kisvártatva a házához közeledve szembesült azzal, hogy a rendőrség lezárta az utcát, elvégre ő úgy tudta, hogy a gránát már nincs a kertjében.

Összesen hat házból parancsolták ki a lakókat, köztük egy 98 éves nőt, aki tolószékbe kényszerülve él.

A tűzszerészek végül megszabadították a gránáttól a falut, melynek lakói döbbenten állnak a rendőr, de főként parancsnokának intézkedése előtt.
"Ha már egyszer elkerült a rendőrségre, miért nem oda hívta a tűzszerészeket?! És mi lett volna, ha felrobban a rendőrautóban a visszaúton?!" - idézte Karen Baileyt, a gránát volt tulajdonosát a brit Metro újság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szólólemezzel tér vissza az ABBA énekesnője

A popzene történelmébe már beírta magát Agnetha Fältskog az ABBA tagjaként, és most 24 év után úgy… Tovább olvasom