Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Vízi szörnyetegről suttognak a dunaújvárosi horgászok - videó

Rejtélyes videó kering a bugyogó folyóról, amit már több mint félmillióan néztek meg.
Megtaláltuk a dunai szörnyet! – ezzel a kiírással töltött fel rejtélyes videót egy horgász a Facebook-oldalára – írja a Bors.

Perceken át bugyog valami felfelé a vízből, mintha egy gigantikus hal lenne, ami nem jön a felszínre. Zoli azt valószínűleg álmában sem gondolta, hogy sikerül vele 524 ezer embert megmozgatni, ennyien kattintottak ugyanis rá egy hét alatt.

Sokan próbálták az interneten megfejteni, mi, vagy inkább ki okozhatja a folyamatos bugyborékolást a Duna dunaújvárosi szakaszán, a Pentele hídtól nem messze pár méteren keresztül. A videót csónakból rögzítő férfiaknak is volt néhány tippjük. Egyikük krokodilra szavazott, másikuk egy búvár felbukkanását várta.

Az egyik helybéli komolysággal jegyezte meg: szennyvízcső miatt bugyoghat a víz, azt viszont neki sem sikerült megfejtenie, miért látszik ilyen intenzíven a víznyomás.

Dualszky-Kovács István, a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetségének alelnöke és a Rácalmási Sirály Horgász Egyesület elnöke aktív horgászként és horgászboltosként a nap huszonnégy órájából tizennyolcat biztosan vízzel és a Dunával foglalkozik. Ő is találkozott a furcsa jelenséggel, ahogy a folyón motorcsónakozott.

– Érdekes környezeti jelenség ez, de mivel tudtuk, hogy hol járunk, és láttuk, hogy fölöttünk Dunaújváros ipari üzemei vannak, azt is tudtuk, hogy ez valami ipari üzemnek a medervonalba bevezetett tisztított szennyvíz kifolyójának a csöve. Természetesen, ez csak extrém alacsony dunai vízállásnál jelentkezik ilyen intenzíven – magyarázta a Borsnak a szakértő.

A jelenség nem most először szúrt szemet a horgászoknak. Nyolc éve szinte pontosan ezen a szakaszon készült már egy hasonló videó. Akkor is ilyen nagy visszhangot keltett és ott is ugyanúgy látszott a Pentele híd.

A videóért kattintson ide! >>
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevésbé Szenzációs négyes

Kevésbé Szenzációs négyes
Az RTL sok vihart kavart show-jának második adása jóval kevesebb nézőt vonzott, mint az első. Tovább olvasom