Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Vonzóbbnak érzi magát az, aki alkoholt iszik

Egy új tanulmány megállapította, hogy aki a kelleténél több alkoholt fogyaszt, az vonzóbbnak is érzi magát szexuálisan.
Egy új tanulmány megállapította, hogy aki a kelleténél több alkoholt fogyaszt, az vonzóbbnak is érzi magát szexuálisan. Igaz ez abban az esetben is, ha az illető azt hiszi, az ital tartalmaz alkoholt - pedig valójában ténylegesen nincs is benne egy csepp sem.

Egy francia egyetem kutatói azt találták, hogy minél magasabb az alkoholszint valakinek a szervezetében, annál inkább úgy véli: növekszik a szexuális vonzereje.

A kutatók két részre osztották az önkéntesek csoportját, és arra voltak kíváncsiak, hogyan ítélik meg magukat alkohol hatása alatt.

Az egyik csoport alkoholtartalmú italt kapott, a másiknak csak azt mondták, hogy az italban van alkohol, de valójában nem volt.

Az önkénteseket arra kérték, pontozzák egy skálán, mennyire tartják szexuálisan vonzónak magukat.

A ténylegesen alkoholt fogyasztók - amelynek kétharmada férfi volt - minél többet ittak, annál inkább magas pontot adtak maguknak az 1-től 7-ig tartó skálán. Amikor már kissé becsíptek, 7-esre értékelték magukat.

Érdekesség, hogy a másik csoport - akikkel elhitették, hogy alkoholt fogyasztanak - ugyan így járt el, bár fizikailag nem érezhették magukon a részegség jeleit.

A kutatók szerint ez azt bizonyítja: ha valaki sokat iszik (vagy azt hiszi, hogy sokat ivott), az szexuálisan egyre vonzóbbnak tartja magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most már pókból is van Elvis és Lou Reed is

Holland kutatók az amerikai Lou Reed rockzenészről neveztek el egy egész póknemzetséget, míg Elvis… Tovább olvasom