Bulvár, celeb

2009.04.03. 22:20

15 év után ért véget a Vészhelyzet - 16 millióan látták

A Magyarországon is népszerű "Vészhelyzet" 15 év után fejeződött be a tengerentúlon. Az utolsó részben több, korábbi szereplő is visszatért.

16,4 millióan látták az Egyesült Államokban csütörtök este a Vészhelyzet című sorozat befejező, dupla részét az NBC tévécsatornán - hozta nyilvánosságra az amerikai Nielsen Médiakutató cég pénteken.

A Magyarországon is népszerű "Vészhelyzet" 15 év után fejeződött be a tengerentúlon. Az utolsó, dupla epizódban a sorozat több, korábbi szereplője is visszatért - egyebek mellett Carter, Benton és Weaver doktorok is. A Ross doktort alakító George Clooney már három héttel ezelőtt tűnt fel ismét egy epizód erejéig, néhány hónappal ezelőtt pedig egy visszaemlékezésben Anthony Edwards-ot, azaz Greene doktort is lehetett látni. A csütörtök esti részben Greene lánya is szerepelt, aki munkára jelentkezett a Chicago megyei kórházban, ott ahol a széria szerint édesapja is dolgozott haláláig.


Az utolsó "Vészhelyzet" nézettsége az amerikai televíziózás történetében a második legnagyobb: ennél többen csak a Gyilkos sorok című sorozat befejező részét látták többen még 1996-ban.

A "Vészhelyzet" lett minden idők leghosszabb kórházsorozata és abban is úttörő volt, hogy az egyik részt teljesen élőben adták le. Kritikusok szerint az viszont a hibája, hogy nem fejeződött be, amikor csaknem 47,8 millióan látták csütörtök esténként a kilencvenes évek végén. A múlt héten például "csak" 10,3 millióan követték figyelemmel a Chicago Megyei Kórház orvosainak életét.

A "Vészhelyzet"-et egyébként a 15 év alatt 122 Emmy-díjra jelölték, 22-t meg is nyert belőle.

Címkék#sorozat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!