Bulvár, celeb

2014.09.04. 12:15

A brit telefonlehallgatási botrányról forgat filmet George Clooney

A Hack Attack című produkció Nick Davies újságíró idén megjelent könyvén alapul, amely a legmagasabb kormányzati körökig gyűrűző botránya hazugságról, korrupcióról és zsarolásról rántja le a leplet.

A brit News of the World című napilap nagy port felvert telefonlehallgatási botrányáról forgat játékfilmet [namelink name="George Clooney"] - jelentette be szerdán a Sony filmstúdió.

A Hack Attack című produkció [namelink name="Nick Davies"] újságíró idén megjelent könyvén alapul, amely részletesen beszámolt arról, hogyan kaparintotta meg brit celebritásoknak, a királyi család tagjainak és bűncselekmények áldozatainak telefonüzeneteit a londoni újság, hogy bizalmas információkhoz jusson.

George Clooney

George Clooney
Clooney szerint a napilap egészen a legmagasabb kormányzati körökig gyűrűző botránya hazugságról, korrupcióról és zsarolásról rántja le a leplet. "És az a legjobb az egészben, hogy igaz" - hangsúlyozta a filmsztár-rendező. "Nick bátor és makacs riporter, megtiszteltetésnek tekintjük, hogy filmre vihetjük a könyvét" - fűzte hozzá.

A telefonlehallhatási botrány miatt a lap tulajdonosának, [namelink name="Rupert Murdoch"] médiamogulnak 2011-ben be kellett zárnia a News of the Worldöt, és vissza kellett vonnia 12 milliárd dolláros ajánlatát is, amelyet a BSlyB műholdas televízió felvásárlására tett.

A skandalum miatt nemcsak szerkesztőknek, hanem [namelink name="David Cameron"] kormányfő sajtófőnökének, Andy Coulsonnak is távoznia kellett, mivel a lehallgatások idején még ő volt a News of the World főszerkesztője.

Nick Davies: Hack Attack

Nick Davies: Hack Attack
A filmet jövőre kezdik forgatni. Producerként is Clooney jegyzi majd üzleti partnerével, [namelink name="Grant Heslov"]-val közös Smokehouse cégén keresztül. A Smokehouse dolgozott a 2012-ben Oscar-díjjal elismert Az Argo-akción és az idén bemutatott Műkincsvadászokon is.

Az 53 esztendős Oscar-díjas színész egyúttal elismert rendező, Jó estét, jó szerencsét! című filmjéért a legjobb rendező Oscarjára is jelölték, és forgatókönyvíróként is kapott már jelölést az amerikai filmakadémia díjára A hatalom árnyékában című politikai drámájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!