A fegyverlobbi került Harvey Weinstein célkeresztjébe

A nagy tekintélyű hollywoodi producer egy rádióműsorban beszélt új filmtervéről, a The Senatorís Wife-ról és azt is elmondta, hogy Meryl Streep játssza a főszerepet.

A filmmogul kijelentette: nekimennek a fegyverlobbinak. “Azt fogják kívánni, bárcsak meg se születtek volna” – mondta Howard Stern SiriusXM rádióműsorában. Hozzáfűzte: reméli, hogy a film komoly károkat okoz majd a fegyvergyártóknak és “pusztító” hatása lesz.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein

A műsorvezető azért megkérdezte Weinsteintől, vajon van-e fegyvere. “Sohasem akartam fegyvert. Szerintem ebben az országban nincs szükségünk fegyverekre, gyűlölöm, és szerintem a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) egy katasztrófa sújtotta övezet” – hangsúlyozta a producer válaszában.

Harvey Weinsteinnek és vele együtt dolgozó fivérének, Bobnak egy sor filmje kapott már Oscar-díjat, csütörtökön az amerikai filmakadémia újabb két produkciójukat, az Augusztus Oklahomában és a Philomena – Határtalan szeretet című alkotásokat jelölte díjaira – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A film főszerepét Meryl Streep játssza majd.
A film főszerepét Meryl Streep játssza majd.

A 2012 decemberi newtowni vérfürdő után Barack Obama elnök számos rendeletet írt alá saját hatáskörében a fegyveres erőszak szövetségi szintű visszaszorítása érdekében, és a fegyverekkel kapcsolatos szabályozásokról szóló törvény elfogadását sürgette a kongresszustól. A reformlépések zömét azonban a szenátus megtorpedózta.