Bulvár, celeb

2016.01.06. 08:49

Eddie Redmayne a transz emberek mellé állt

Az Oscar-díjas színész játssza A dán lány című film főszerepét, ami az egyik első nővé operált férfiról szól.

Az egyik első nővé operált férfiról szól A dán lány című film, amelyet többszörös Oscar-esélyesként emlegetnek.


A főszereplő, az Oscar-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) olyan megrázó élményeket szerzett a forgatás során, hogy elkötelezte magát a transz emberek mellett, ezentúl síkraszáll ügyükért. Minderről az egyik legnépszerűbb amerikai beszélgetős műsorban, a Graham Norton Show-ban beszélt.


- A film 15 évig várt arra, hogy leforgathassák, annyira érzékeny a téma - magyarázta a színész. - Mostanra érett meg az idő, hogy szabadon beszélhetünk a transz emberekről. A forgatáson nagyon érdekes és kissé rémisztő tapasztalatokat szereztem arról, milyen érzés transz embernek lenni. Amikor 183 centi magasan, vörös parókában és húszas évekbeli ruhában először jelentem meg nőként a stáb előtt, mindenki úgy bámult rám, mintha csodabogár lennék. Pedig tudták, hogy ez van a forgatókönyvben. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy segítenem kell a transz emberek elfogadását, hogy a jelenlétük természetessé váljon a társadalomban.


A dán lány egy festőművész, Lili Elbe történetét meséli el, aki férfinak született, ám ráébred, hogy valójában nő. Hosszú küzdelem után ő lesz az egyik első nővé operált ember. Mindenben támogatja a felesége (Alicia Vikander), akit szintén Oscar-esélyesnek tartanak briliáns alakítása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!