Életműdíjat kapott Dés László az Artisjustól - Fotók

Hét zenei kategóriában díjazták a szerzőket, valamint idén is átadták a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést. Szabó Tibor (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbert (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címet kapta meg az Artisjus 2019-es díjainak átadóján.

Az év produkciójának a Modern Art Orchestra egyik lemezbemutató koncertjét választották.
Junior Artisjus-díjjal ismerték el a Mörk és a Blahalouisiana szerzői közösségét, valamint a rock és metál dalokat jegyző Áron András „Apey”-t.
Az év komolyzenei műve Kurtág György Milánóban is bemutatott operája lett, a Junior Artisjus-díjat ebben a kategóriában Dobos Dániel kapta.
Az év nótaszerzőjének Varjasi Ildikót választották.

Február 18-án minden a dalszerzésről és a szerzők ünnepléséről szólt: napközben a Dalszerző Expón, este az Artisjus Díjátadón.

A szerzői egyesület 19. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat ötödik éve ismerte el Junior Artisjus-díjjal. Célja, hogy a zeneszerzőket, szövegírókat állítsa reflektorfénybe, és ezáltal felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára. Az Artisjus-díjat ezúttal is a szakma ítélte oda: a szélesebb körtől beérkező javaslatok alapján az Artisjus zenei és irodalmi szerzőkből, valamint zeneműkiadóból álló vezetősége döntött a díjazottak személyéről. A harminc év alatti könnyűzenei szerzők díjazását egy külön erre dedikált szakmai bizottság készítette elő.

Hét zenei kategóriában díjazták a szerzőket, valamint idén is átadták a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést. A díj történetében először idén két csapat is szerepel a díjazottak között. Ők az alkotói közösségként folytatott kiválószerzői munkájukért kapják az elismerést.
 

Átadták az Artisjus-díjakat

Díjazottak:
Könnyűzenei alkotói életműdíj: Dés László
Az Év Könnyűzeneszerzője: Szabó Tibor (Magna Cum Laude)
Az Év Könnyűzenei Szövegírója: Bérczesi Róbert (Hiperkarma)
Az Év Produkciója: Modern Art Orchestra: Bartók: Tizenöt magyar parasztdal
Az Év Junior Könnyűzenei Alkotói: Mörk
Az Év szerzői közössége: Áron András „Apey”, Blahalouisiana alkotói csapata
Az Év Komolyzenei Műve: Kurtág György: Samuel Beckett: Fin de Partie (opera)
Az Év Junior Komolyzenei Alkotója: Dobos Dániel
Az Év Magyarnótaszerzője: Varjasi Ildikó

Új kihívás terjed Szentesen: bajszot növesztenek a vízilabdázók
Humort csempészett a monoton hétköznapokba a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata, ugyanis az egyik játékos, Kókai Tibor kitalálta: növesszenek bajuszt. A kihíváshoz, a #kókaitibichallenge-hez egyre többen csatlakoznak.
Megjelent a vírus az egyik görögországi menekülttáborban is
A vírust egy afrikai nő szervezetében mutatták ki.
Nonstop lehet konzultálni kardiológusokkal
Telefonos konzultációt indít a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet.
Két napig a kutyája vigyázott az elveszett kislányra
Lucy egy percre sem hagyta el a gyereket.
Néptelenek az utcák
Csengelén a lakosok fegyelmezetten betartják a veszélyhelyzet diktálta korlátozásokat, javaslatokat. Alig találkoztunk járókelővel az utcákon, aki kint tartózkodott, az boltba vagy gyógyszertárba ment, sietett. Maszkot és gumikesztyűt többen viseltek.
Házi videós rapversenyt indított az M2 Petőfi TV
A megmérettetésre ismert magyar hip-hop sláger előadásával lehet jelentkezni.